Συνέντευξη: Energy Deejays @ i-TECH4u

Η μουσική μας ενέργεια.

Φέτος άσκησαν τη δική τους «βαρύτητα» σε όλο τον κόσμο που αγαπάει τη μουσική και κατέκτησαν τις καρδιές μας, τα charts και τα playlists. Από τη Ρόδο που είναι και η βάση τους, οι Energy Deejays έρχονται στο i-TECH4u και μας μιλάνε για τη μουσική τους και τα σχέδιά τους.

Energy Deejays, ή κατά κόσμο Λευτέρη και Μιχάλη, σας καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u. Να ρωτήσω ποια είναι η σχέση σας με την τεχνολογία;

Ευχαριστούμε, καλώς

σας βρήκαμε! Γενικά όπως και όλος ο κόσμος, χωρίς τεχνολογία δεν κάνεις τίποτα. Από τα πιο απλά πράγματα έως τα πιο πολύπλοκα.

Ενημερώνεστε καθόλου για τα τεχνολογικά νέα; Φαντάζομαι ότι και λόγω ιδιότητας θα πρέπει να είναι μεγάλο κεφάλαιο για σας.

Λευτέρης: Φυσικά. Η τεχνολογία πλέον είναι βασικό εργαλείο δουλειάς. Η μουσική τεχνολογία έχει βοηθήσει. Πρέπει να τονίσουμε τη μουσική παραγωγή ως βασικό μέσο ηχογράφησης και παραγωγής.

Όλοι μας σχεδόν μπαίνουμε στον πειρασμό να αγοράσουμε κάτι τεχνολογικά εξελιγμένο χωρίς να χρησιμοποιούμε όλα τα οφέλη. Εσείς έχετε υποκύψει ποτέ;

Λ: Προσπαθούμε μέσα από τεχνολογικά μέσα να δημιουργήσουμε, χωρίς αυτό να αποτελεί πάντα μοναδικό τρόπο. Η μουσική ξεκινάει από τον άνθρωπο, από συναισθήματα, σκέψη και η τεχνολογία απλά πρέπει να βοηθάει στην υλοποίηση και όχι να είναι πρωταρχικός παράγοντας.

Ας μιλήσουμε για μουσική. Έχω την εντύπωση ότι γενικά είστε από τους τύπους που ανέκαθεν άκουγαν πολλή μουσική.

Λ: Έχουμε μεγαλώσει με διάφορα ακούσματα και έχουμε ζήσει ευτυχώς ωραίες εποχές. Το συγκεκριμένο είδος μουσικής απλά μας εκφράζει.

Αναζητώντας λίγο στο YouTube, διαπίστωσα ότι έχετε «πειράξει» πολλά γνωστά τραγούδια. Ποιο είναι εκείνο που κατά τη γνώμη σας ήταν το καλύτερο;

Μιχάλης: Ναι έχουμε πειράξει όπως λες αλλά παλαιοτέρα, πριν ο Λευτέρης μπει στο team. Το Energy Deejays υπάρχει περίπου 7 χρόνια, τότε που πειραματιζόμασταν με διάφορα remix και προσπαθούσαμε να «φανούμε». Όταν μπήκε ο Λευτέρης στο team προσπαθήσαμε από την αρχή να βγούμε με δικά μας κομμάτια. Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιο, θα ξεχώριζα το «Τι Και Αν Ξέρω» από Tαξιδευτές. Είναι ένα υπέροχο κομμάτι και δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα. Εμείς προσπαθήσαμε να του δώσουμε πιο dance ρυθμό. Ελπίζω να το καταφέραμε.

Το 2011 παρουσιάζεται το πρώτο σας single με τον τίτλο «You & Me». Ικανοποιημένοι από την παρθενική σας απόπειρα;

Μ: Είναι ιδιαίτερο κομμάτι και νομίζω ότι είμαστε ικανοποιημένοι για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχήν είναι η πρώτη μας επίσημη δισκογραφική δουλεία. Εδώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Consoul Trainin, ο οποίος άκουσε το κομμάτι, του άρεσε και μας άνοιξε το δρόμο μας, μας βοήθησε, μας στήριξε και ακόμα μας στηρίζει, γιατί μπήκαμε σε μια μεγάλη εταιρία που είμαστε μέχρι και σήμερα. Είμαστε απολυτά ικανοποιημένοι από την Planetworks. Επίσης σαν πρώτο release, το είδαμε και σε chart του εξωτερικού, στη Ρωσία όπου κυκλοφόρησε επίσημα και από την IkraMusic. Εκεί το πήρε και μια εταιρία όπως η Warner Music Σκανδιναβίας.

Την επόμενη χρονιά άλλο ένα single που ακούγεται κι αυτό πολύ, το «I’ll Be Your Love».

Μ: Όποτε ακούω πλέον το κομμάτι, μου έρχεται το όνομα Τάσος Στεργίου,promoter manager της Planetworks που μέσα από το «I’ll Be Your Love» βγήκε και μια πολύ καλή φιλία! Τον ευχαριστούμε πολύ για ό,τι κάνει για εμάς. Νομίζω ότι ήταν το επόμενο σταθερό μας βήμα. Ένα κομμάτι που αγαπήθηκε πολύ και αυτό, πέρα από ότι έφτασε αρκετά ψηλά στα chart και κυκλοφόρησε και αυτό στη Ρωσία.

Και φτάνουμε στο 2013 που θα έλεγα ότι γίνεται το μεγάλο μπαμ με το «Gravity». Πρέπει να ήταν από τα πιο τακτικά κομμάτια σε όλα τα playlists παντού! Φαντάζομαι ότι το κομμάτι αυτό είναι δικαίωση;

Μ: Ναι, μπορείς να το πεις και ως δικαίωση. Εμείς θέλουμε να το βλέπουμε ως ένα ακόμα σταθερό μας βήμα.

Αλήθεια σύμπτωση ή στρατηγική κίνηση το να κυκλοφορείται τα singles σας κοντά στο καλοκαίρι;

Λ: Λόγω καταγωγής από την όμορφη Ρόδο, με πλούσιο ήλιο και αισθήματα καλοκαιριού επηρεαζόμαστε, αλλά περισσότερο είναι το timing και ο ρυθμός παραγωγής.

Το γεγονός ότι η βάση σας είναι η Ρόδος πόσο σας δυσκόλεψε στο να μπορέσετε να κάνετε τη διαφορά;

Μ: Σίγουρα η επαρχία είναι δύσκολη γιατί θεωρητικά είσαι εκτός κέντρου, που εκεί γίνεται το παιχνίδι. Όμως εμείς είχαμε την τύχη να έχουμε καλούς φίλους και συνεργάτες που μας βοήθησαν, όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω.

Πέρα από συνεργάτες σας συνδέει και φιλία;

Energy Deejays: Ναι βέβαια. Πρώτα ήμασταν φίλοι και μετά προέκυψε το μουσικό παρεάκι μας.

Ποια είναι τα επόμενα μουσικά σχέδιά σας;

E.D.: Αυτήν την περίοδο είμαστε στο στούντιο ετοιμάζοντας το νέο μας track και έχουμε κάποιες προτάσεις για gigs.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι που θα θέλατε να παρουσιάσετε με ένα δικό σας remix αυτή την περίοδο;

E.D.: Δεν το έχουμε σκεφτεί, γιατί όπως σας είπαμε γραφούμε το νέο μας τραγούδι.

Γενικά η οικονομική κρίση βασανίζει όλους μας. Ποια συμβουλή εσείς θα δίνατε στον κόσμο;

E.D.: Πέρα από υπομονή και όχι ακραίες καταστάσεις δεν νομίζουμε πως μπορούμε να πούμε κάτι άλλο.

Που μπορεί να σας βρει κανείς διαδικτυακά;

E.D.: Στο Facebook υπάρχει η επίσημη σελίδα μας https://www.facebook.com/pages/Energy-Deejays/243394595700771

στο Twitter https://twitter.com/EnergyDeejays

και στο Soundcloud https://soundcloud.com/energy-deejays

Load Your MP3 Player

Δώστε μας πέντε κομμάτια που σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από το MP3 player μας.

Energy Deejays: Θα επιλέξουμε μόνο ελληνικές παραγωγές

John Newman – Love Me Again (Alceen Remix)MahMoud - Falling Rain (ConsoulTrainin Remix)Digi Ft. Marianna – Died In Your Arms TonightAngel Stoxx Ft. Drew – Let GoFun jam & No Rabbitz – Walking Away
Keywords
Τυχαία Θέματα