Πρεμιέρα για τα Red Bull Unplugged Sessions στον En Lefko 87,7

Oι Solarmonkeys πήραν θέση στη σκηνή, στο ανακαινισμένο στούντιο του σταθμού.

Δελτίο Τύπου

Ήταν μια ευκαιρία να δείξουν – και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο - ένα άλλο πρόσωπο της μπάντας που τιμά το grunge και alternative ήχο και φιλοσοφία και μπορεί άνετα να τραβήξει τα όργανα από την πρίζα, παίζοντας unplugged, δυνατά και διαφορετικά. Oι επιλογές είχαν νόημα επίσης: κομμάτια δικά τους, αλλά και διασκευές. Οι Solarmonkeys, για όσους δεν το γνώριζαν, είναι φαν της Beyonce

-«τη θαυμάζουμε σαν τραγουδίστρια, χορεύτρια, γυναίκα…»-είπαν και παρουσίασαν τη δική τους διασκευή στο «Halo», τη μεγάλη της επιτυχία. Επίσης, αγαπούν πολύ τους Foo Fighters –και δεν χρειάστηκε να εξηγήσουν τους λόγους, η διασκευή τους στο «Times Like These» τα έλεγε όλα.

Φίλοι του γκρουπ, συνάδελφοι από άλλα συγκροτήματα και φαν βρίσκονταν από νωρίς στο ανακαινισμένο στούντιο του En Lefko 87,7 περιμένοντας το ραντεβού στις 5.30, στο τελευταίο μισάωρο της εκπομπής της Claudia Matola. Οι Solarmonekys σηκώνουν την αυλαία των Red Bull Unplugged Sessions ξεκινούν με το δικό τους κομμάτι «Mama’s Son», χωρίς ηλεκτρισμό, αλλά πραγματικά ηλεκτρισμένο.

«Στη μουσική γίνονται κύκλοι, όπως και στη ζωή», είπαν, «αλλά, πόσο σχετική είναι σήμερα μια αναβίωση του grunge στην Αμερική δεν ξέρουμε. Πάντα όμως είναι ωραίο να ακούμε πράγματα που έχουμε αγαπήσει», απάντησαν στην ερώτηση για το grunge και την «επιστροφή» του με αφορμή την επανακυκλοφορία αυτές τις μέρες του «In Utero», είκοσι χρόνια από τότε που οι Nirvana κυκλοφόρησαν το θρυλικό τους άλμπουμ. Όσο για το πρόσωπο που οι Solarmonkeys θα επέλεγαν να στείλουν τη δουλειά τους για να την ακούσει, η απάντηση ήρθε από τον Μάριο στα ντραμς: «θα ήταν ο James Hetfield, γιατί απλά είναι ο James Hetfield των Metallica! (πολύ χειροκρότημα εδώ!). Και με ποια λόγια θα συνόδευαν την «αποστολή» τους; Μάλλον χωρίς λόγια, με πολλή αγάπη, συμφώνησαν και οι υπόλοιποι.

Διασκευή έκπληξη ήταν το πασίγνωστο «Halo» της Beyonce, στο οποίο οι Solarmonkeys βάζουν τη δική τους σφραγίδα. Ακολουθεί ακόμη μια δική τους σύνθεση, το «Zoe» που αρέσει ιδιαίτερα, και το μουσικό φινάλε με ακόμη μια διασκευή- έχουν επιλέξει και παρουσιάζουν με τον τρόπο τους το «Times Like These» των Foo Fighters. Με πολλά συναυλιακά χιλιόμετρα, ήδη οι Solarmonkeys απέδειξαν ότι, όχι μόνο βρίσκονται σε φόρμα, αλλά και ότι τα unplugged sessions τους πάνε πολύ! Σημειώστε στην ατζέντα σας, στις 14 Νοεμβρίου θα είναι στο SIX D.O.G.S με καινούργια κομμάτια και όχι μόνο.

Επόμενο ραντεβού για τα Red Bull Unplugged Sessions, στις 30 Οκτωβρίου!

Μείνετε συντονισμένοι στο www.redbull.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα