Περιβαλλοντικός απολογισμός της Toshiba για το 2011

Τα πιο πρόσφατα και πλήρη στοιχεία σχετικά με τα περιβαλλοντικά μέτρα και τις πρωτοβουλίες της εταιρείας.

Δελτίο Τύπου

Η Toshiba (TOKYO : 6502) ανακοίνωσε σήμερα την έκδοση στην αγγλική γλώσσα του Toshiba Group Environmental Report 2011. Η τελευταία έκδοση του ετήσιου απολογισμού καλύπτει όλο το φάσμα των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων FY2010 και πρωτοβουλιών

FY2011. Επίσης μέτρα λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του μεγάλου σεισμού της Ιαπωνίας ενώ γίνονται συνεχείς προσπάθειες από την Toshiba και από τις εταιρίες του ομίλου για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Εκτός από την έντυπη έκδοση, υπάρχει και ψηφιακή έκδοση του απολογισμού. Η ψηφιακή έκδοση μπορεί να γίνει download από την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της Toshiba στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.toshiba.co.jp/env/en/report/

Το report περιλαμβάνει τα παρακάτω τμήματα:

 

Επισημάνσεις

Αυτό το τμήμα περιλαμβάνει ένα μήνυμα από τη CEO, και μια εισαγωγή στο «Εnvironmental vision 2050». Επίσης περιλαμβάνει το μακροπρόθεσμο όραμα της Toshiba Corporation ώστε να αυξηθεί η περιβαλλοντική αποδοτικότητα και ικανότητα της, κατά 10 φορές μέχρι το FY2050 σε σχέση με το FY2000. Επιπλέον περιλαμβάνει μία έκθεση προόδου για το περιβαλλοντικό σχέδιο δράσης ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του περιβαλλοντικού οράματος του 2050. Τέλος μια ματιά στις περιβαλλοντικές προσπάθειες που κάνει η Toshiba και τα μέτρα που έχει πάρει η εταιρία για την βιοποικιλότητα.

Οι επισημάνσεις καλύπτουν ακόμα και τα μέτρα αρωγής για τους ανθρώπους που έπεσαν θύματα του μεγάλου σεισμού της Ιαπωνίας. Επιπλέον, τα ενεργειακά αποτελεσματικά προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς επίσης και τις προσπάθειες της Toshiba να περιορίσει την ενέργεια που χρησιμοποιούν στις εγκαταστάσεις της. Επιπροσθέτως περιλαμβάνονται οι απόψεις 4 ειδικών για το πώς ο σεισμός του Μαρτίου επηρέασε τις αρχές και τις αξίες των ανθρώπων και τέλος η μόδα και τα trends στο κοινωνικό σύστημα.

 

Φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες

Ο Όμιλος Toshiba έχει ως στόχο να επιτύχει τα πιο μειωμένα επίπεδα περιβαλλοντικών επιπτώσεων παγκοσμίως, μειώνοντας το ενεργειακό του αποτύπωμα μέσω αποτελεσματικών πηγών, αποδοτικής χρήσης πόρων, σωστής διαχείριση των χημικών ουσιών που να προλαμβάνει περιβαλλοντικούς κινδύνους και της ανακύκλωσης των προϊόντων.

 

Φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα

Η Τοshiba αυξάνει τα νούμερα των προϊόντων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον (ECP), ορίζοντας τα δικά της “eco-targets” δηλαδή τους στόχους που πρέπει να πληρούνται για να επιτευχθεί το υψηλότερο επίπεδο περιβαλλοντικών επιδόσεων. Συγχρόνως τα προϊόντα που πληρούν αυτούς τους στόχους πιστοποιούνται ως "Excellent ECP." Αυτή η ενότητα καταγράφει τα αποτελέσματα από τη δημιουργία του ECPs και τις ευεργετικές επιδράσεις στο περιβάλλον από τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, την αποτελεσματική χρήση των πόρων και την σωστή διαχείριση των χημικών ουσιών.

 

Τεχνολογία

Keywords
Τυχαία Θέματα