Οθόνη 5,1 ιντσών με ανάλυση 2560x1440 pixels

Παρουσιάστηκε από την Qualcomm στην έκθεση SID.

Πιστεύεις ότι η Full HD ανάλυση της οθόνης του νέου σου smartphone είναι ήδη αρκετά υψηλή; Τότε σίγουρα δεν έχεις δει την επόμενης γενιάς οθόνη τεχνολογίας Mirasol που παρουσίασε η Qualcomm στο πλαίσιο της SID Display Week. Το συγκεκριμένο πάνελ με διαγώνιο 5,1 ίντσες έχει ανάλυση 2.560x1440 pixels –κάτι που μεταφράζεται σε πυκνότητα pixels 577 ppi.

Σύμφωνα

με τους ανθρώπους του Engadget που είχαν την τύχη να δουν την οθόνη από κοντά, η νέα Mirasol οθόνων της Qualcomm προσφέρει εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες, αν και στην απόδοση των χρωμάτων χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά. Εξάλλου για την εταιρεία ο όρος «επόμενης γενιάς» σημαίνει ότι θα περάσει μερικά χρόνια στο τμήμα R&D, πριν την δούμε να αξιοποιείται σε κάποιο smartphone.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως η Full HD ανάλυση που προσφέρουν τα high-end μοντέλα του 2013 είναι υπεραρκετή για το ανθρώπινο μάτι, ωστόσο η Qualcomm έχει έναν κρυμμένο άσσο στο μανίκι της: η τεχνολογία της εν λόγω οθόνης την καθιστά 6 φορές αποδοτικότερη ενεργειακά από τις οθόνες OLED και LCD. Αυτό, μάλιστα!

Keywords
Τυχαία Θέματα