Οι FlyByWire επόμενοι πρωταγωνιστές των Red Bull Unplugged Sessions

3ο Red Bull Unplugged Session στον En Lefko 87.7.

Δελτίο Τύπου

Είναι έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή, να τραβήξουν τα όργανα από την πρίζα και να οδηγήσουν την ένταση στα ύψη, live και ραδιοφωνικά. Είναι οι FlyByWire και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου θα βρίσκονται «ζωντανά» στο στούντιο του Εn Lefko 87.7, στο τρίτο Red Bull

Unplugged Session.

Μετά τους Solarmonkeys και τους Potergeist, έφτασε η σειρά των FlyByWire - με την rock/rap/alternative ταυτότητά τους- να δώσουν ραντεβού με το κοινό τους για ένα live διαφορετικού τύπου. Χωρίς ηλεκτρισμό και με εκπλήξεις. Και ενώ τα Red Bull Unplugged Sessions συνεχίζονται ακάθεκτα, οι FlyByWire έρχονται να παίξουν με διακρίσεις από μια άλλη πρωτοποριακή μουσική πλατφόρμα που γνωρίσαμε φέτος, το Red Bull Bedroom Jam, redbullbedroomjam.gr.

Ροκ και ραπ που πάλλονται, στίχος κοφτερός, ένα δυνατό μείγμα. Εγγύηση, η εμπειρία της μπάντας, τα «χιλιόμετρα» που έχουν κάνει ήδη ως εδώ, τα δημιουργικά αντανακλαστικά τους. Η ιστορία πάει κάπως έτσι: καλοκαίρι του 2009 και ο Phoenix (vocals, rap) αποφασίζει να δημιουργήσει μια rap rock μπάντα. Μαζί, ο DJ Technician (turntables, samples), με τον οποίο ήταν πρώην μέλη του hip hop σχήματος «Στοιχειά», ο Bill (drums) και ο Lo-Fi (bass guitar), που παλιότερα συμμετείχαν στους «X-Βαβυλώνα», ενώ όλοι μαζί είχαν βρεθεί και σε ένα ακόμη σχήμα, τους «Group Therapy». Μέσα στην ίδια χρονιά, οι FlyByWire μεγαλώνουν, καθώς τη σύνθεσή τους συμπληρώνουν ο G-Kid (κιθάρα) και ο Munk (κιθάρα). Οι επιρροές τους, πολλές, ανάμεσα σε αυτές και οι Limp Bizkit, Linkin Park, Korn, Deftones, Three Days Grace, Breaking Benjamin.

Κάθε μουσικό γκρουπ που σέβεται τον εαυτό του αναζητά ευκαιρίες να παίξει στη σκηνή και οι FlyByWire δεν αποτελούν εξαίρεση. Έτσι προς μεγάλη χαρά των θαυμαστών τους, η μπάντα εμφανίζεται με συνέπεια σε πολλά φεστιβάλ, σε μουσικές σκηνές, αλλά και σε συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες και συγκροτήματα, σε ένα χώρο που απλώνεται ανάμεσα στο ροκ, στο ραπ, στις κιθάρες στα πικάπ και στις σχέσεις που έχουν αυτά μεταξύ τους. Το 2010 κυκλοφορούν το πρώτο demo τους με 4 κομμάτια και το διανέμουν δωρεάν στις συναυλίες τους. Το πρώτο τους άλμπουμ είναι το X-isosi (κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2012, από την Ixotron Spinners). Με το single και βίντεο του «Kοπάνα» (Νuke Records/Spicy) επανεμφανίζονται δισκογραφικά ,στην αρχή της χρονιάς, ενώ το single «Χαμένος» ακολουθεί.

Τα νεώτερα, αλλά και παλιότερα -με νέο, διαφορετικό τρόπο- οι FlyByWire θα μας τα πουν στη σκηνή την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στην τρίτη συνέχεια των Red Bull Unplugged Sessions στα στούντιο του En Lefko 87.7. Συντονιστείτε…

Keywords
Τυχαία Θέματα