Ο CEO της Intel, Paul Otellini αποχωρεί από την εταιρεία τον Μάιο

Μετά από σαράντα ολόκληρα χρόνια στην εταιρεία.

Δελτίο Τύπου

Η Intel Corporation ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Paul Otellini, αποφάσισε να παραιτηθεί των καθηκόντων του από στέλεχος και διευθυντής στην ετήσια συνάντηση μετόχων της εταιρίας τον Μάιο, ξεκινώντας μία ομαλή μετάβαση της ηγεσίας μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Η απόφαση του Otellini να

αποσυρθεί θα φέρει το τέλος σε μία αξιόλογη καριέρα 40 χρόνων συνεχούς υπηρεσίας στην εταιρία και στους μετόχους της.

«Ο Paul Otellini ήταν ένας πολύ ισχυρός ηγέτης, ο πέμπτος Διευθύνων Σύμβουλος στην 45χρονη πορεία της εταιρίας, και ήταν αυτός που τα κατάφερε σε απαιτητικές στιγμές και στις αλλαγές της αγοράς», είπε ο Andy Bryant, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. «Το συμβούλιο είναι ευγνώμον για τις αναρίθμητες συνεισφορές του στην εταιρία και τη διακεκριμένη θητεία του ως Διευθύνοντας Σύμβουλος τα τελευταία οκτώ χρόνια.»

«Είχα την τιμή να ηγούμαι μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Otellini. « Μετά από περίπου τέσσερις δεκαετίες στην εταιρία και οκτώ χρόνια ως Διευθύνοντας Σύμβουλος, είναι καιρός να προχωρήσω και να παραδώσω τα ηνία της Intel σε μία νέα γενιά ηγετών. Ανυπομονώ να συνεργαστώ, με τον Andy, το συμβούλιο αλλά και την ομάδα διαχείρισης, τους επόμενους έξι μήνες της μεταβατικής περιόδου και θα είμαι διαθέσιμος να συμβουλέψω τη νέα διοίκηση μετά την αποχώρησή μου».

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα διεξάγει τη διαδικασία επιλογής διαδόχου του κ. Otellini και θα εξετάσει ενδεχόμενο να συμμετέχουν εσωτερικοί και εξωτερικοί συνεργάτες της εταιρείας ως υποψήφιοι για την θέση εργασίας.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε πως το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει την προαγωγή τριών ανωτέρων στελεχών για τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου: Τον Renee James, επικεφαλής του επιχειρηματικού λογισμικού της Intel; τον Brian Krzanich, γενικό διευθυντή και επικεφαλής της παγκόσμιας παραγωγής και τον Stacy Smith, οικονομικό διευθυντή και διευθυντή της εταιρικής στρατηγικής.

 

Κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Otellini ως Διευθύνοντα Συμβούλου, από το δεύτερο τρίμηνο του 2005 και ως το τρίτο τρίμηνο του 2012, η Intel:

• Παρουσίασε ταμειακές Ροές από λειτουργικές δραστηριότητες αξίας 107 δισ. δολάρια

• Κέρδισε 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια από πληρωμές μερισμάτων

• Αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμα κατά 181% από $ 0,08 σε $ 0,225

 

Από το τέλος του 2005 μέχρι το τέλος του 2011, η Intel έχει καταγράψει ρεκόρ εσόδων και καθαρού εισοδήματος. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα ετήσια έσοδα αυξήθηκαν από 38,8 δισ. δολάρια σε $ 54 δισεκατομμύρια, ενώ οι ετήσιες αποδοχές ανά μετοχή αυξήθηκαν από 1,40 δολάρια σε 2,39 δολάρια.

Επιπροσθέτως, εκτός από τις οικονομικές επιδόσεις, η Intel, υπό την ηγεσία του κ. Otellini, πέτυχε σημαντικές επιτυχίες σε τομείς στρατηγικής σημασίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ​​σημειώθηκαν τα παρακάτω:

Άλλαξαν οι λειτουργίες την κατ
Keywords
Τυχαία Θέματα