Η RIM παρουσιάζει την πλατφόρμα BlackBerry 10

Οι developers αποκτούν πρώτοι δυναμικά εργαλεία για τη δημιουργία εφαρμογών που προσφέρουν στους χρήστες πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Δελτίο Τύπου

Η Research In Motion (RIM) (NASDAQ: RIMM; TSX: RIM) αποκάλυψεστο Παγκόσμιο Συνέδριο BlackBerry World™ στο Ορλάντο της Φλόριντα, το όραμά τηςγια την πλατφόρμα BlackBerry® 10, ενώ παρουσίασε και το βασικό toolkit για την ανάπτυξηnative και HTML5 λογισμικού. Το toolkit διατίθεται δωρεάν για developers, σεμορφή beta, στην

ιστοσελίδα: http://developer.blackberry.com.

«Το BlackBerry 10 αξιοποιεί τις πρωταρχικές αξίες και τηξεχωριστή για το χρήστη εμπειρία, που έχουν προσελκύσει περισσότερους από 77 εκατομμύριακαταναλωτές της BlackBerry σε όλο τον κόσμο», αναφέρει ο Alec Saunders, Vice President,Developer Relations and Ecosystems Development. «Οι developers BlackBerry 10 θαμπορούν εύκολα να δημιουργήσουν εφαρμογές πρωτοποριακής τεχνολογίας που προσφέρουνπραγματικά ενδιαφέρουσες εμπειρίες και ενθουσιασμένουςπελάτες, είτε μέσω της ενσωμάτωσης με native χαρακτηριστικά και άλλες εφαρμογέςόπως το BBM είτε αξιοποιώντας τα νέα μοναδικά στοιχεία design αυτής της νέας καιισχυρής κινητής πλατφόρμας».

«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, προσδοκία και δυναμική γιατο λανσάρισμα των συσκευών BlackBerry 10, και σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι πουπαρουσιάζουμε τα beta εργαλεία της για developers για γενική χρήση», ανέφερε ο ChristopherSmith, Vice President, Handheld Application Platform and Tools της Research In Motion.«Οι developers μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την πρώτη beta έκδοσηπροκειμένου να αρχίσουν να αναπτύσσουν εφαρμογές για BlackBerry 10 και, καθώςτα εργαλεία θα εξελίσσονται τους επόμενους μήνες, οι developers θα έχουνπρόσβαση σε μια πλούσια API εφαρμογή πουθα τους επιτρέπει να δημιουργούν ακόμη πιο ολοκληρωμένα apps. Επίσης, μέσωαυτού του toolkit δίνεται η δυνατότητα στους developers να λειτουργήσουν μετους δικούς τους όρους. Είτε χρησιμοποιούν το ισχυρό Cascades framework, είτεγράφουν απευθείας με μητρικό κώδικα είτε αναπτύσσουν εφαρμογές με HTML5, η BlackBerry 10 δίνει τη δυνατότητα στουςπρογραμματιστές να δημιουργήσουν ελκυστικές και συναρπαστικές εφαρμογές που θαενθουσιάσουν τους καταναλωτές».

Το toolkit περιλαμβάνει την BlackBerry® 10 Native SDK μεCascades, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν πλούσιες σεγραφικά και υψηλής απόδοσης native applications σε C/C++ ή Qt. Η Native SDK γιατην BlackBerry 10 προσφέρει μια πλούσια γκάμα από APIs (Application ProgrammingInterfaces), που δίνουν στους προγραμματιστές πρόσβαση σε βασικές λειτουργίεςτης συσκευής και σε μια σειρά από εφαρμογές υπηρεσιών BlackBerry, όπως οιυπηρεσίες Push και Pay. Η Cascades είναι ένα δυναμικό toolset για την ανάπτυξη nativeεφαρμογών, που επιτρέπει στους developers να αναπτύξουν εύκολα εκπληκτικέςεφαρμογές χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν γραφιστικό κώδικα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το NDK για την BlackBerry10 και για το Cascades έχουν αναρτηθεί στο http://developer.blackberry.com/nat
Keywords
Τυχαία Θέματα