Η Panasonic επιστρέφει στην Ευρώπη με τα Eluga smartphones

12:27 2/3/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Eluga και Eluga Power, ανθεκτικά στο νερό και στη σκόνη.

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας, τα κινητά τηλέφωνα Panasonic (πλέον smartphones), επιστρέφουν στην ευρωπαϊκή αγορά και το Eluga Power αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της εταιρείας. Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, η συσκευή διαθέτει τεράστια οθόνη 5 ιντσών με ανάλυση 720x1280 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon

S4 στα 1.5GHz και 1GB RAM. Διαθέτει επίσης εσωτερική μνήμη 8GB, κάμερα 8MP στην πίσω πλευρά με ικανότητα εγγραφής HD βίντεο 1080p, δεύτερη κάμερα στην πρόσοψη και τρέχει Android Ice Cream Sandwich.

Μέχρι εδώ, δεν υπάρχει κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει από αντίστοιχα smartphones του ανταγωνισμού. Όμως το Eluga Power έχει δύο κρυμμένους άσους στο μανίκι… Πρώτον, η συσκευή φορτίζει ταχύτατα: χρειάζονται μόλις 30 λεπτά για φορτιστεί η μπαταρία απ’ το 0 στο 50%, ενώ με 57 λεπτά φόρτισης, η μπαταρία θα έχει “γεμίσει” στο 80%. Δεύτερον, το Eluga Power έρχεται εφοδιασμένο με πιστοποίηση IP57, που σημαίνει ότι είναι ανθεκτικό στη σκόνη αλλά και αδιάβροχο (σε βάθος 1 μ. για 30 λεπτά).

Το ίδιο ανθεκτικό στο νερό και στη σκόνη είναι και το μικρότερο Eluga (σκέτο), που διαθέτει πιο… φυσιολογική οθόνη 4,3 ιντσών τεχνολογίας OLED με ανάλυση 540x960 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή 1GHz, 1GB RAM, 8GB εσωτερικής μνήμης και κάμερα 8MP. To πάχους 7,8 χιλιοστών Panasonic Eluga θα κυκλοφορίσει αρχικά με Android Gingerbread, όμως θα αναβαθμιστεί σε Ice Cream Sandwich.

Keywords
Τυχαία Θέματα