Η Nintendo αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της για το τρέχον οικονομικό έτος

Απογοητευτικές οι προβλέψεις για τις πωλήσεις του Wii U.

Ολοένα και περισσότερο το Wii U θυμίζει μέρες GameCube για τη Nintendo –παρότι η πρώτη παιχνιδομηχανή της εταιρείας που υιοθέτησε τους οπτικούς δίσκους κατάφερε να πουλήσει στο σύνολο της ζωής της περισσότερα από 20 εκατομμύρια κομμάτια.

Μέσω μιας επίσημης ανακοίνωσης, λοιπόν, η Nintendo

αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις πωλήσεων της ναυαρχίδας της. Ή καλύτερα πολύ προς τα κάτω… Πιο αναλυτικά, η εταιρεία υπολογίζει πως θα έχει διαθέσει διεθνώς από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Μάρτιο του 2014 2,8 εκατομμύρια Wii U, τη στιγμή που οι αρχικές της προβλέψεις έκαναν λόγο για 9 εκατομμύρια κονσόλες. Βέβαια με δεδομένο πως από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε διαθέσει μόλις 460.000 κονσόλες, φαίνεται πως προς την περίοδο των γιορτών παρατηρήθηκε αύξηση της ζήτησης. Παράλληλα, η εκτίμηση πωλήσεων τίτλων του Wii U για την ίδια περίοδο μειώθηκε απ’ τα 38 στα 19 εκατομμύρια.

Όσο για το Nintendo 3DS, οι εκτιμήσεις της εταιρείας προσγειώθηκαν από τα 18 εκατομμύρια στα 13,5 εκατομμύρια κομμάτια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Nintendo, Satoru Iwata, οι πωλήσεις στην Ιαπωνία ήταν εξαιρετικές, ωστόσο δεν κατάφεραν να πιάσουν τους στόχους τους στο εξωτερικό –και ειδικά στην Ευρώπη (γιατί άραγε;). Για το software του 3DS οι εκτιμήσεις αναδιαμορφώθηκαν στα 66 εκατομμύρια από 80 εκατομμύρια τίτλους.

Όλα τα παραπάνω είχαν φυσικά σαν αποτέλεσμα η εταιρεία να αναθεωρήσει προς τα κάτω και τα έσοδα της, με αποτέλεσμα ενώ αρχικά περίμενε αυτό το οικονομικό έτος να κλείσει με κέρδη, να περιμένει τελικά απώλειες της τάξης των $336 εκατομμυρίων. Το θετικό είναι πως η εταιρεία φαίνεται να επενδύει περισσότερο στο τμήμα R&D –κάτι που μελλοντικά φιλοδοξεί να την οδηγήσει και πάλι στην κορυφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα