Η Intel μέσα στις wearable συσκευές

15:56 9/1/2014 - Πηγή: i-TECH4U

Πρωτοποριακό φορμάκι για βρέφη και έξυπνα ακουστικά.

Οι wearable συσκευές κατέλαβαν αρκετό από τον χρόνο του event της Intel πριν την επίσημη έναρξη της έκθεσης CES, με τον CEO της εταιρείας, Brian Krzanich, να δηλώνει ότι η Intel επιδιώκει ενεργά την υποστήριξη μιας σειράς από προϊόντα και πρωτοβουλίες, με στόχο την επιτάχυνση της καινοτομίας στην κατηγορία. Η προσέγγιση της Intel

σε αυτή την επόμενη εξέλιξη στην πληροφορική, είναι να φανταστεί και να δημιουργήσει τις συσκευές και πλατφόρμες αναφοράς για την ανάπτυξη wearable προϊόντων για τους πελάτες της.

Μεταξύ των πρωτότυπων προϊόντων που παρουσίασε η εταιρεία, υπήρχαν κάποια που πραγματικά ξεχώρισαν. Όπως για παράδειγμα ένα έξυπνο ζευγάρι ακουστικών, με αισθητήρες στο κάθε ακουστικό που μετρούν τον σφυγμό του χρήστη τους. Τα ακουστικά τροφοδοτούνται απευθείας απ’ το καλώδιο των 3,5 χιλιοστών και τα βιομετρικά αυτά δεδομένα αξιοποιούνται μέσω μια συνοδευτικής εφαρμογής. Έτσι, θα μπορούσες για παράδειγμα να θέσεις έναν στόχο για τους καρδιακούς παλμούς σου όταν γυμνάζεσαι, ενώ η μουσική που ακούς μπορεί να αλλάζει δυναμικά ανάλογα με την ένταση της προπόνησης. Η Intel δηλώνει πως βρίσκεσαι σε συζητήσεις με συνεργάτες της, ούτως ώστε να κυκλοφορήσουν μελλοντικά στην αγορά.

Αυτό που ωστόσο έκλεψε την παράσταση, ήταν το high-tech βρεφικό φορμάκι Mimo Baby, κατασκευασμένο από την εταιρεία Rest Devices. Το συγκεκριμένο φορμάκι, λοιπόν, διαθέτει στην μπροστινή του πλευρά δύο πράσινες λωρίδες, που είναι στην πραγματικότητα αναπνευστικοί αισθητήρες. Παράλληλα, το πράσινο χελωνάκι που «κουμπώνει» πάνω στο φορμάκι, διαθέτει πρόσθετους αισθητήρες που του επιτρέπουν να ανιχνεύει τη στάση σώματος του βρέφους, την δραστηριότητά του, καθώς και να μετρά την θερμοκρασία του. Όλα αυτά τα δεδομένα μεταδίδονται ασύρματα σε μια ειδική εφαρμογή για iOS και Android ή σε μια κούπα(!) με φώτα LED, για να μπορείς να ξέρεις σε τι κατάσταση βρίσκεται το μωρό σου, ενώ πίνεις τον καφέ σου.

Το φορμάκι που παρουσιάστηκε στην έκθεση αξιοποιούσε το μικροσκοπικό διπύρηνο Edison PC της Intel, ωστόσο θα κυκλοφορήσει από αυτή την εβδομάδα στις Η.Π.Α. ($199 για τρία φορμάκια και το χελωνάκι) με άλλον επεξεργαστή, με δεδομένο πως το Edison θα λανσαριστεί επίσημα το καλοκαίρι. Τότε, η Rest Devices θα λανσάρει μια νέα έκδοση με Intel Edison, αφού σύμφωνα με την εταιρεία είναι πολύ πιο εύκολο στον προγραμματισμό σε σύγκριση με την τωρινή της λύση.

Ο CEO της Intel ανακοίνωσε επίσης συνεργασίες με τους Barneys New York, το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής και το Opening Ceremony, προκειμένου να εξερευνήσουν και να φέρουν στην αγορά νέες έξυπνες wearable τεχνολογίες και να ενισχύσουν το διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ της μόδας και της τεχνολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα