Η HTC θα επικεντρωθεί σε λιγότερα προϊόντα το 2012

Προσεκτικές κυκλοφορίες smartphones υψηλής ποιότητας.

Πόσα smartphones κυκλοφόρησε η HTC κατά τη διάρκεια του 2011; Πολλά. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά ο επικεφαλής της HTC UK, Phil Roberson. Σε συνέντευξή του στο κλαδικό περιοδικό Mobile

του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Roberson δήλωσε ότι η HTC προσπάθησε να κάνει πολλά πράγματα μέσα σε μία μόνο χρονιά, με αποτέλεσμα να «πλημμυρίσει» την αγορά συσκευές, που τελικά δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Παρόλο που οι πωλήσεις της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν συνολικά 65% σε σύγκριση με το 2010, το τέταρτο τρίμηνο έγινε το λανσάρισμα υπερβολικά πολλών συσκευών (Sensation XE, Sensation XL, Radar και Titan) –και ήταν το πρώτο τρίμηνο τα τελευταία δύο χρόνια που η εταιρεία είδε τα έσοδα της να εμφανίζουν πτώση.

Γι’ αυτό σύμφωνα με τον Roberson, η συνταγή της επιτυχίας για το 2012 είναι ξεκάθαρη: λίγες συσκευές με εκπληκτικό hardware και άψογη εμπειρία χρήστη. Έτσι λοιπόν η HTC θα επικεντρωθεί φέτος στα χαρακτηριστικά εκείνα που την έκαναν δημοφιλή και θα ακολουθήσει μια τακτική που θυμίζει περισσότερο Apple –προσεκτικές κυκλοφορίες, αλλά πολύ υψηλής ποιότητας.

Εμάς πάντως κάτι τέτοιο μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους, ειδικά αν αυτό σημαίνει ότι οι αναβαθμίσεις του Android θα έρχονται στην ώρα τους…

 

Keywords
Τυχαία Θέματα