Γαλλική εταιρεία υπόσχεται να κάνει τη ζωή σου βιντεοπαιχνίδι

Αν φυσικά έχεις “πρόχειρα” περίπου πενήντα χιλιάδες ευρώ...

Τι θα έλεγες για ένα video game κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου; Η’ καλύτερα για ένα video game της ζωής σου; Η γαλλική εταιρεία Amuse Me, υπόσχεται να φτιάξει ένα βιντεοπαιχνίδι όπως πραγματικά το έχεις φανταστεί, στο οποίο

θα μπορείς να μονομαχήσεις με τους χαρακτήρες της επιλογής σου και που θα εξελίσσεται σε επίπεδα εμπνευσμένα απ’ την πραγματική σου ζωή. Η ίδια η Amuse Me, το βλέπει σαν επένδυση σε ένα μοναδικό και πρωτοποριακό είδος ψηφιακής τέχνης.

Η υπηρεσία, που έχει ξεκινήσει λίγες μόνο εβδομάδες, ήταν μια ιδέα του Abdel Bounane, αρχισυντάκτη του τριμηνιαίου γαλλικού περιοδικού ψηφιακής διασκέδασης Amusement και υλοποιείται με τη συμβολή στελεχών διαφόρων εκδόσεων (The Guardian, Vogue, The New York Times, Vanity Fair κ.α.). Η εταιρεία προσφέρει τρία διαφορετικά επίπεδα παραμετροποίησης. Στο “βασικό” επίπεδο, παραμετροποιούνται έξι ήδη υπάρχοντα παιχνίδια, με την εταιρεία να επιτρέπει αλλαγές στα πρόσωπα, στα ρούχα και στα αξεσουάρ των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς και σε μερικά backgrounds. Για κάθε στοιχείο που τροποποιείται, η χρέωση είναι €20. Μάλιστα ο κ. Bournane δήλωσε σε συνέντευξή του στους New York Times ότι ανάμεσα στις πρώτες παραγγελίες που έχει δεχθεί, είναι ένα fighting game μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και της μητέρας του πελάτη (πολύ θα θέλαμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα)!

Στο δεύτερο, «κατά παραγγελία», επίπεδο οι πελάτες επιλέγουν μεταξύ δέκα designers που προσφέρουν πιο εξειδικευμένες κατηγορίες gaming και το παιχνίδι δημιουργείται απ’ το μηδέν. Το κόστος των συγκεκριμένων παιχνιδιών κυμαίνεται από €1.000 έως €10.000 και για τη δημιουργία τους χρειάζεται μια live συνάντηση με τους πελάτες που διαρκεί από δύο ώρες μέχρι μισή ημέρα.

Τέλος, η τρίτη –και “πολυτελής”– επιλογή, είναι το “art game”. Το παιχνίδι εξελίσσεται σε έναν περίπλοκο κόσμο που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τον πελάτη από κορυφαίους video games artists, έργα των οποίων έχουν φιλοξενηθεί σε σημαντικές γκαλερί σύγχρονης τέχνης. Ο πελάτης παραλαμβάνει το τελικό παιχνίδι στο δικό του tablet ή ακόμα και σε ειδική κατασκευή και μπορεί να κοστίσει έως και €50.000.

Μιας και το site της Amuse Me δεν ήταν έτοιμο μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αν θέλεις να επικοινωνήσεις (λέμε τώρα) με τον δημιουργό του, Abdel Bourane, κάνε κλικ εδώ.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα