Δεκαοχτώ εκατομμύρια Kinect σε έναν χρόνο για τη Microsoft

Εξαιρετικές επιδόσεις για τον αισθητήρα του Xbox 360.

Η πολύ καλή πορεία του Kinect για Xbox 360 επιβεβαιώθηκε στην παρουσίαση της Microsoft στην CES 2012, με τον Steve Balmer να ανακοινώνει ότι μέσα στον περίπου έναν χρόνο κυκλοφορίας του, η Microsoft

έχει διαθέσει στην αγορά δεκαοχτώ εκατομμύρια κομμάτια. Επιπλέον, σύμφωνα με την εταιρεία, το Xbox 360 είναι αυτή τη στιγμή η παιχνιδομηχανή με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις Η.Π.Α., ενώ το Xbox Live μετράει παγκοσμίως σχεδόν σαράντα εκατομμύρια μέλη.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία του Kinect για Windows, η διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει από την πρώτη Φεβρουαρίου σε δώδεκα χώρες –όμως σε αντίθεση με την έκδοση για Xbox 360, απευθύνεται σε developers για ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών. Το σχετικά υψηλό κόστος του εξάλλου ($250 για τις Η.Π.Α.) και η απουσία εφαρμογών, σημαίνει ότι δεν είναι το Kinect που περίμενε ο μέσος χρήστης για το Windows PC του –λογικά κάτι τέτοιο ίσως δούμε αργότερα μέσα στο έτος. Απλά με την επίσημη έκδοση του Kinect for Windows, οι developers θα μπορέσουν να σταματήσουν να πειραματίζονται με το Kinect για Xbox 360, έχοντας πλέον στα χέρια τους επίσημες άδειες για ανάπτυξη εμπορικών εφαρμογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα