dLAN pro 500 Wireless+: επαγγελματικός powerline adaptor με Wi-Fi Access Point

Η devolo επεκτείνει περαιτέρω την γκάμα της σειράς προϊόντων dLAN PROFESSIONAL.

Δελτίο Τύπου

Η devolo επεκτείνει περαιτέρω την γκάμα της σειράς προϊόντων dLAN PROFESSIONAL με έναν προσαρμογέα που ενσωματώνει Wi-Fi access point. Ο dLAN pro 500 Wireless+ είναι ιδανικός για εφαρμογή σε όλα τα επαγγελματικά περιβάλλοντα όπου δεν διατίθενται κλασσικές δικτυακές συνδέσεις. Ο προσαρμογέας dLAN pro συνδέεται στο δίκτυο μέσα από το ηλεκτρικό

ρεύμα και παρέχει τρεις υποδοχές LAN για συσκευές όπως Wi-Fi access point με MIMO antenna technology για τη σύνδεση φορητών συσκευών. Το επαγγελματικό εργαλείο διαχείρισης dLAN AVpro manager, παρέχει εύκολη, γρήγορη και εξ αποστάσεως δυνατότητα ρύθμισης του dLAN pro 500 Wireless+.

Ο dLAN pro 500 Wireless+ συνδέει dLAN Powerline και WLAN 802.11n

Ο devolo dLAN pro 500 Wireless+ προσφέρει ολοκληρωμένη λύση επικοινωνίας για χώρους, όπου μια συμβατική σύνδεση στο δίκτυο δεν είναι διαθέσιμη. Ο συμπαγής προσαρμογέας διαθέτει τρεις ενσωματωμένες συνδέσεις δικτύου Ethernet, για υπολογιστές, τηλέφωνα VoIP και εκτυπωτές δικτύου. Οι φορητές συσκευές, όπως smartphones, ταμπλέτες και φορητοί υπολογιστές συνδέονται μέσω Wi-Fi. Το ενσωματωμένο Wi-Fi module βασίζεται στο πρότυπο IEEE 802.11n και παρέχει χάρη στην διαμόρφωση κεραίας με τεχνολογία MIMO που υποστηρίζει 2.4 GHz και 5 GHz, εξαιρετικές επιδόσεις αποστολής και παραλαβής με ταχύτητα έως και 300 Mbps.

Ενσωματωμένη πρίζα και φίλτρο δικτύου

Η ενσωματωμένη πρίζα διευκολύνει την εγκατάσταση του προσαρμογέα σε χώρους με ελάχιστες διαθέσιμες πρίζες. Επιπλέον, το ενσωματωμένο φίλτρο δικτύου βελτιστοποιεί αξιόπιστα την μετάδοση δεδομένων Powerline, εξαλείφοντας παρεμβολές στο κύκλωμα τροφοδοσίας που μπορεί να προκληθούν από προσαρμογείς τροφοδοσίας.

Επαγγελματικό Wi-Fi Access Point με εξελιγμένο σύστημα ελέγχου πρόσβασης

Ο dLAN 500 Pro + Wireless έχει σχεδιαστεί για χρήση τόσο σε επαγγελματικά περιβάλλοντα γραφείου όσο και σε τομείς παραγωγής. Επιπλέον, είναι ιδανικός για κοινόχρηστους χώρους μιας εταιρείας αφού μπορεί να ρυθμιστεί γρήγορα ένα «guest network» με περιορισμένα δικαιώματα πρόσβασης. Πολλαπλά διαθέσιμα SSIDs (Service Set Identifiers) μπορούν να ανατεθούν σε κάθε σημείο πρόσβασης, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα δημιουργίας VLANs με διαφοροποιημένες ιεραρχίες και επίπεδα πρόσβασης. Αυτό καθιστά δυνατή τη δημιουργία ενός ξεχωριστού, δημοσίου ασύρματου δικτύου για τους επισκέπτες, στο οποίο δεν επιτρέπεται πρόσβαση στο εταιρικό Ιntranet. Επιπλέον, οι επιμέρους πόροι του δικτύου μπορούν να αντιστοιχιστούν σε διαφορετικές ομάδες χρηστών και να διαχωριστούν χωροταξικά μέσα στην ίδια επιχείρηση, για παράδειγμα, ένα μέρος να αντιστοιχεί στο τμήμα logistics, το οποίο βρίσκεται στο κεντρικό κτίριο της επιχείρησης και να έχουν εικονικά πρόσβαση στο ίδιο ακριβώς δίκτυο, που έχουν και οι συνάδελφοί τους σε διπλανό χώρο. Η ικανότητα χρήσης του dLAN pro 500 Wireless+ ως μία αξιόπιστη ασύρματη γέφυρα σύνδεσης μεταξύ πολλών κτιρίων (ή και τμημάτων ενός κτηρίου) καθιστά τον συμπαγή προσαρμογέα dLAN PROFESSIONAL μια εξαιρετικά ευέλικτη λύση για αποτελεσματική εταιρική δικτύωση.

Εξελιγμένη διαμόρφωση και εύκολη διαχείριση εξ αποστάσεως

Το dLAN pro 500 Wireless+ μπορεί να διαμορφωθεί και να συντηρηθεί μέσω του dLAN AVpro manager. Πρόκειται για ένα εργαλείο απομακρυσμένης διαχείρισης, υψηλής απόδοσης, που προσφέρει πολύτιμη υποστήριξη στους διαχειριστές για τη διαμόρφωση και διατήρηση του δικτύου μέσω του ηλεκτρικού ρεύματος. Επιπλέον μπορούν να ελεγχθούν αποτελεσματικά οι εγκαταστάσεις dLAN PROFESSIONAL, αλλά και να προσαρμοστούν σε ειδικές συνθήκες λειτουργίας. Έτσι για παράδειγμα, μπορούν να απενεργοποιηθούν λειτουργίες του προσαρμογέα, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας (PowerSave mode), το πλήκτρο κρυπτογράφησης αλλά και το LED κατάστασης, χωρίς ο διαχειριστής να βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Η δυνατότητα απομακρυσμένης συντήρησης μέσω του dLAN AVpro manager επιτρέπει την πρόσβαση από οπουδήποτε με μία απλή σύνδεση στο Internet. Ως εκ τούτου, μια εταιρεία που έχει αναλάβει την εγκατάσταση του δικτύου μπορεί να διενεργεί όλες τις εργασίες διαχείρισης, εξ αποστάσεως.

Επαγγελματικό δίκτυο powerline για τις επιχειρηματικές εφαρμογές

Η devolo ανέπτυξε τη σειρά dLAN ® Powerline PROFESSIONAL για χρήση σε εταιρικά περιβάλλοντα, αφού χάρη στην ευέλικτη σύνδεση μέσω της υπάρχουσας ηλεκτρικής καλωδίωσης ενός κτιρίου, ένα υπάρχον δίκτυο μπορεί πλέον να επεκταθεί ή και να εγκατασταθεί από την αρχή, οικονομικά και αποδοτικό. Εκτός από τη γρήγορη μεταφορά δεδομένων, το dLAN ® PROFESSIONAL προσφέρει υψηλή ασφάλεια και σταθερότητα, αφού η 128-bit κρυπτογράφηση AES, εξασφαλίζει όλα τα δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, ενώ για την ασφάλεια του ασύρματου δικτύου φροντίζουν οι κρυπτογραφήσεις WPA2 και WPA2 Enterprise. Με το χαρακτηριστικό Quality of Service εξασφαλίζεται η αυτόματη ιεράρχηση προτεραιότητας των δεδομένων για την απρόσκοπτη και αδιάκοπη λειτουργία των υπηρεσιών σε πραγματικό χρόνο.

Ο devolo dLAN 500 Pro + Wireless είναι άμεσα διαθέσιμος και το Starter Kit για τη διαμόρφωση ενός επαγγελματικού δικτύου powerline κοστίζει €169,90. Μεμονωμένοι προσαρμογείς για την επέκταση μιας υπάρχουσας εγκατάστασης dLAN PROFESSIONAL κοστίζουν € 129,90.

Keywords
Τυχαία Θέματα