Αυτό είναι το iPad Mini

Με πάχος μόλις 7,2 χιλιοστά και οθόνη 7,9 ιντσών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μεγαλύτερη ανακοίνωση του σημερινού event της Apple ήταν το iPad Mini. Το νέο tablet της Apple που θα συμπληρώσει τη γκάμα δίπλα απ’ το «μεγάλο» iPad τέταρτης γενιάς, έχει πάχος 7,2 χιλιοστά και ζυγίζει σχεδόν 309 γραμμάρια.

Η οθόνη του iPad mini έχει διάμετρο 7,9 ίντσες και ανάλυση 1024x768 pixels –ίδια δηλαδή με αυτή του iPad 2 που θα συνεχίσει να διατίθεται στην αγορά.

Στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας διπύρηνος επεξεργαστής Α5, στην πίσω πλευρά του υπάρχει μια κάμερα 5 megapixel και η αυτονομία του αγγίζει τις 10 ώρες. Θα κυκλοφορήσει σε μοντέλα με Wi-Fi και Wi-Fi & LTE και εσωτερική μνήμη 16GB, 32GB ή 64GB. Το οικονομικότερο από αυτά, δηλαδή το iPad Mini Wi-Fi 16GB θα κοστίζει $329 –και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για αρκετά περισσότερα χρήματα από τα $199 του Google Nexus 7.

Μιλώντας για το Nexus 7, μιας και οι συγκρίσεις θα ήταν αναπόφευκτες, η Apple έκανε τις συγκρίσεις στα σημεία που υπερτερεί μόνη της –δηλαδή στην οθόνη. Χάρη λοιπόν στη μεγαλύτερη κατά 0,9 ίντσες οθόνη του iPad Mini σε σύγκριση με το Nexus 7 και την απουσία πλήκτρων μενού επί της οθόνης, η Apple υποστηρίζει πως στο δικό της tablet απεικονίζεται 49% περισσότερο υλικό, πράγμα που σημαίνει πως είναι ιδανικό για σερφάρισμα στο Internet. Πολλοί καταναλωτές υποθέτουμε βέβαια θα έχουν αντίθετη άποψη…

Τόσο το iPad Mini όσο και το iPad τέταρτης γενιάς στις Wi-Fi εκδόσεις αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 2 Νοεμβρίου, ενώ οι εκδόσεις με LTE θα ακολουθήσουν περίπου δύο εβδομάδες αργότερα. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν βρίσκεται μέσα στις πρώτες 34 χώρες, ωστόσο υποθέτουμε ότι δεν θα υπάρξει πολύ μεγάλη καθυστέρηση…

Keywords
Τυχαία Θέματα