Windows Blue: το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft

Με αναβαθμίσεις χαμηλού κόστους σε ετήσια βάση.

Λίγες εβδομάδες μετά το επίσημο λανσάρισμα των Windows 8, το The Verge αποκαλύπτει πληροφορίες για την επόμενη έκδοση του δημοφιλέστερου λειτουργικού συστήματος για PC. Σύμφωνα λοιπόν με πηγές του site που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τα πλάνα της Microsoft, η εταιρεία

σχεδιάζει να υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση στα Windows, με κωδική ονομασία Blue. Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει στους χρήστες πιο συχνές αναβαθμίσεις.

Το ZDNet μάλιστα αποκάλυψε πρώτο ότι θα πρέπει να περιμένουμε την πρώτη σημαντική αναβάθμιση των Windows 8 γύρω στα μέσα του 2013. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση θα φέρει αλλαγές στο περιβάλλον χρήστη, καθώς και αλλαγές στην πλατφόρμα γενικότερα και την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Το The Verge υποστηρίζει ότι τα Windows Blue θα είναι το λειτουργικό σύστημα που θα εγκαταστήσουν όλοι οι κάτοχοι PC και η Microsoft σκοπεύει να το πετύχει με τον εξής απλό τρόπο: το κόστος θα είναι εξαιρετικά χαμηλό (ή ακόμα και δωρεάν για τους κατόχους Windows 8) για να διασφαλίσει ότι όλοι θα προχωρήσουν στην αναβάθμιση. Εννοείται βέβαια πως θα χρειάζεσαι ένα αυθεντικό αντίγραφο του λειτουργικού, ειδάλλως οι εφαρμογές της Microsoft και το Windows Store θα σταματήσουν να λειτουργούν.

Η εταιρεία κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα Windows 8, παρά το Windows Blue update. Από εκεί και μετά, η Microsoft σχεδιάζει να προσφέρει ετήσιες αναβαθμίσεις των Windows με χαμηλό κόστος για τον χρήστη (στα πρότυπα προφανώς του Mac OS X), ούτως ώστε η πλατφόρμα να γίνει πιο ανταγωνιστική σε σύγκριση με τις προτάσεις των Apple και Google. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει όλα τα παραπάνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα