To webOS γίνεται ανοιχτού κώδικα

Η Hewlett Packard θα συνεχίσει την ανάπτυξή του, με τη βοήθεια της open source κοινότητας.

Όταν η Palm παρουσίασε το webOS το 2009, πιστέψαμε πως ήταν το μοναδικό λειτουργικό σύστημα που μπορούσε να ανταγωνιστεί το iOS της Apple. Τελικά, η μέτρια πορεία των Palm Pre και Palm Pixi οδήγησε στην εξαγορά της Palm το 2010 από τη Hewlett Packard,

που αποφάσισε να επενδύσει στο λειτουργικό σύστημα και να λανσάρει στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού το tablet TouchPad –η εταιρεία υποστήριζε μάλιστα ότι θα είναι καλύτερο από το iPad 2. Δυστυχώς για την HP και το webOS, η απογοητευτικές πωλήσεις και οι μέτριες κριτικές οδήγησαν στην διακοπή της κυκλοφορίας του λίγες μόνο ημέρες μετά την κυκλοφορία του.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το webOS ήταν –και είναι– ένα λειτουργικό σύστημα με πολλές προοπτικές εξέλιξης, γι’ αυτό και η HP αποφάσισε τελικά να συνεχίσει την ανάπτυξή του, αυτή τη φορά με τη βοήθεια της open source κοινότητας. Στόχος της εταιρείας είναι το webOS να γίνει ελκυστικό για τους κατασκευαστές, με τη βοήθεια των εξωτερικών developers που θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρέμβουν στο λειτουργικό, ενώ δεν αποκλείουν τη χρήση του σε συσκευές εκτός smartphones και tablets. Βέβαια στα άμεσα σχέδια της HP δεν βρίσκεται κάποια συσκευή με webOS, όμως ποτέ δεν ξέρεις… Δες παρακάτω ένα promo βίντεο του –εντυπωσιακού για την εποχή του– Palm Pre.

Keywords
Τυχαία Θέματα