Thorsten Heins vs. iPhone

To smartphone της Apple έχει πάψει να πρωτοπορεί.

Όταν βρίσκεσαι σε χαμηλή θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών smartphones, είναι δύσκολο να μη μιλήσεις για αυτούς που βρίσκονται στις πρώτες. Πάρε για παράδειγμα τον CEO της BlackBerry, Thorsten Heins, που ενώ δίνει συνεντεύξεις για την προώθηση του BlackBerry

Z10, αναγκάζεται να απαντήσει σε ερωτήσεις για την Apple και το iPhone.

Οι απόψεις του μάλιστα για το τελευταίο iPhone και το iOS δεν είναι οι καλύτερες –κάτι λίγο-πολύ, αναμενόμενο. Μιλώντας στο Australian Financial Review, ο Heins έδωσε τα εύσημα στην Apple για την δημιουργία ενός πραγματικά πρωτοποριακού προϊόντος έξι χρόνια πριν. Δήλωσε για την ακρίβεια ότι έκαναν φανταστική δουλειά στο περιβάλλον χρήστη, γι’ αυτό και το iPhone γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία.

Η ιστορία ωστόσο επαναλαμβάνεται και σύμφωνα με τον Heins αν δεν πρωτοπορείς στην ταχύτητα που απαιτεί η βιομηχανία, τότε πολύ σύντομα θα αντικατασταθείς. Έτσι το περιβάλλον χρήστη του iPhone, παρότι πρωτοποριακό κάποτε, τώρα είναι πλέον πέντε ετών. Ο Heins συνέχισε συγκρίνοντας το BlackBerry Z10 με το iPhone στον τομέα του multitasking, στον οποίο κατά την άποψή του το smartphone της Apple υστερεί σημαντικά.

Τέλος, αναφέρθηκε στις διαθέσιμες εφαρμογές για το BlackBerry 10 μέσω του BlackBerry World, ο αριθμός των οποίων υπολογίζει ότι θα ξεπεράσει τις 100.000 πολύ σύντομα. Μεταξύ μας, βέβαια, οι περισσότερες είναι μεταφορές από το Android, με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα