The Adventures of Tintin: The Game – Game Report

Μπορεί άραγε να σταθεί επάξια δίπλα στην ταινία του Steven Spielberg;

Οι μεγαλύτεροι, όλο και κάποιο κόμικ θα έχουν διαβάσει με περιπέτειες του Τεντέν, του νεαρού δημοσιογράφου με το ξανθό τσουλούφι και τον συμπαθέστατο σκύλο του, Μιλού. Ο Ερζέ, ο δημιουργός του, μας χάρισε άφθονες από αυτές. Η ταινία “The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn”, του Steven Spielberg, αποτελεί την βάση για το συγκεκριμένο

παιχνίδι.

 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ

Τόσο στην ταινία όσο και στο video game, παρακολουθούμε τις προσπάθειες του Τεν-Τεν, του Μιλού και του Καπετάν Χάντοκ, να βρουν στοιχεία για τον χαμένο θησαυρό του Σέρ Φράνσις Χάντοκ. Επειδή όμως δεν είναι μόνοι που ψάχνουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με εγκληματίες και καιροσκόπους που και αυτοί έχουν βάλει στο μάτι τον θησαυρό. Το παιχνίδι αποτελεί ένα εξαιρετικό movie-tie-in, κάτι σπάνιο, αφού συνήθως κυκλοφορούν προχειροδουλειές με σκοπό την «αρπαχτή», δεδομένης της δημοτικότητας μιας ταινίας. Το The Αdventures of TinTin, είναι ένα παιχνίδι πλατφόρμας, το οποίο θυμίζει όλα όσα αγαπήσαμε παλαιότερα, ενώ δεν διστάζει να δανειστεί στοιχεία από προκατόχους του, όπως το TinTin on the Moon.

 

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ

Ο πυρήνας του παιχνιδιού, αποτελείται από το platform κομμάτι, στο οποίο οδηγούμε τον Τεντέν με τη βοήθεια του Μιλού και του Χάντοκ, στην έξοδο της κάθε πίστας. Αποφεύγουμε θανατηφόρα εμπόδια, πηδάμε ανάμεσα σε κενά σκαρφαλώνοντας και πατώντας διακόπτες για να ανοίξουμε πόρτες, σε προοπτική 2D. Ευτυχώς, το παιχνίδι «συγχωρεί» και όταν χάσουμε μας τοποθετεί σε πολύ κοντινό σημείο.

Όταν συναντήσουμε εχθρούς, τους αντιμετωπίζουμε με γροθιές, τους εκτοξεύουμε αντικείμενα, ή προσπαθούμε να τους αιφνιδιάσουμε. Συχνά, την λύση θα μας δώσει ο Μιλού αφού μπορεί και τρυπώνει σε στενά περάσματα, ενώ ο Χάντοκ, μας βοηθάει ώστε να φτάσουμε κάπου ψηλά. Στο παιχνίδι γίνονται εναλλαγές στο gameplay και στην προοπτική απεικόνισης, στις action sequences με κυνηγητά, ή πιλοτάροντας ένα αεροπλάνο αποφεύγοντας τυφώνες, ακόμη και όταν το παιχνίδι “μυρίζει” adventure, αφού χρησιμοποιούμε τον Μιλού και την… όσφρησή του, για να ανιχνεύσουμε ένα στόχο, ή ρωτάμε περαστικούς για πληροφορίες.

Τεχνικά το παιχνίδι είναι εξαιρετικό. Όμορφα γραφικά σε όλες τις προοπτικές τους, κινηματογραφικός ήχος ενώ η απόκριση των χαρακτήρων στον χειρισμό είναι υποδειγματική. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προσεχθεί πάρα πολύ το πώς θα παρουσιαστεί η βία, και όλα έχουν μια χαλαρή και αυθεντική κόμικ ατμόσφαιρα, που το καθιστά ιδανικό για μικρές ηλικίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα