Starhawk – Game Report

Το Warhawk ταξιδεύει στο διάστημα.

Το 2007, η Sony μας είχε συστήσει το Warhawk: ένα multiplayer third person shooter, το οποίο προκάλεσε έκρηξη αδρεναλίνης στους οπαδούς του online gaming. Το Starhawk είναι ο πνευματικός του διάδοχος, που εμπλουτίζει την εμπειρία του πρώτου τίτλου με την single player

campaign αλλά και την εξολοκλήρου αλλαγή του σκηνικού, τοποθετώντας μας στο διάστημα.

 

ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… RIFT

Στο Starhawk, η ατμόσφαιρα «μυρίζει» καουμπόικη ταινία. Οι άνθρωποι έχουν βρει στο όνομα της Rift Energy το νέο χρυσάφι και το διάστημα έχει μετατραπεί σε ένα αχανές πεδίο εξόρυξης αλλά και συρράξεων που στρέφονται γύρω από την απόκτησή της. Η έκθεση όμως στην Rift Energy, προκαλεί μετάλλαξη η οποία εθίζει τα θύματά της, δημιουργώντας έτσι δύο στρατόπεδα: τους εξόριστους μεταλλαγμένους που χρειάζονται την Rift μονάχα για εκείνους και τους εργάτες μεταλλωρύχους που εργάζονται για την ανθρωπότητα. Ο ήρωας μας, ο Σερίφης Emett, έχει υποστεί μια ελαφριά μετάλλαξη, όμως διατηρεί την «ανθρωπιά» του και είναι ταγμένος με το μέρος των εργατών.

 

ΚΑΝΟΝΙΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ

Το Starhawk είναι ένα third person shooter, στο οποίο συναντάμε RTS και Tower Defense μηχανισμούς. Κατά την διάρκεια της μάχης, υποστηρίζεσαι από ένα διαστημόπλοιο, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει κτίσματα, με κόστος ένα ποσοστό από την Rift Energy. Η τοποθέτηση γίνεται εύκολα και γρήγορα ακολουθώντας τα πρότυπα των παιχνιδιών στρατηγικής. Τα κτίσματα αυτά ποικίλλουν από αμυντικού χαρακτήρα, όπως τοίχοι και πύργοι παρακολούθησης, μέχρι επιθετικά πολυβολεία και εκτοξευτές ρουκετών. Τα πιο ποθητά όμως όπλα δεν είναι άλλα από τα Hawks. Αυτά είναι επιθετικά mechs όταν βρίσκονται στο έδαφος, ενώ σαν άλλα Transformers, μετατρέπονται σε μαχητικά jet στον αέρα και είναι η πραγματική υπερδύναμη στο Starhawk. Το παιχνίδι συνδυάζει πολύ πειστικά την δράση με τη στρατηγική, καθώς θα πρέπει να τοποθετείς στα σωστά σημεία όλα τα κτίσματα που έχεις στην διάθεσή σου για να κερδίσεις την μάχη. Και ενώ το single player κομμάτι είναι αρκετά ικανοποιητικό, στο online απογειώνεται με την υποστήριξη 32 παικτών, σε μεγάλους χάρτες. Τεχνικά το παιχνίδι εντυπωσιάζει με την ποικιλία χαρτών, κτισμάτων και όπλων που διαθέτει, τα οποία και είναι εξαιρετικά σχεδιασμένα, ενώ ο ήχος και η μουσική κυμαίνονται σε κινηματογραφικά επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα