Might & Magic Heroes VI – Game Report

Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της θρυλικής σειράς.

Μη σε ξεγελά ο τίτλος: το Might & Magic Heroes VI αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της σειράς των Heroes of Might & Magic. Απλά η Ubisoft σκέφτηκε να «παίξει» λίγο το όνομά του. Η θρυλική σειρά λοιπόν, ο πρώτος τίτλος της οποίας

κυκλοφόρησε το 1995, επιστρέφει δυναμικά και το σενάριο μας μεταφέρει περίπου τετρακόσια χρόνια πριν τα γεγονότα του HOMM V. Ένας θρυλικός στρατηγός Archangel, που είχε σκοτωθεί στον πόλεμο των Εlder Races, έχει αναστηθεί και είναι διψασμένος για εκδίκηση. Στόχος του παίκτη είναι να προστατεύσει πάση θυσία τη δυναστεία των Griffin.

 

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ

Επειδή το σενάριο για όποιον δεν έχει ασχοληθεί με τη σειρά είναι μάλλον δυσνόητο (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπαίνεις κατευθείαν στο κλίμα όταν παίξεις το παιχνίδι), θα εστιάσουμε στο «ζουμί» του Might & Magic Heroes VI, που δεν είναι άλλο απ’ το gameplay. Η ιδιαίτερη μίξη στοιχείων turn-based παιχνιδιού ρόλων και στρατηγικής είναι αλήθεια ότι είναι ελκυστική μόνο για gamers που μπορούν να αφιερώσουν πολύ χρόνο στο αγαπημένο τους παιχνίδι –όμως αυτό έχει και ως αποτέλεσμα έναν τίτλο με τεράστιο βάθος. Κάθε απόφαση και κάθε σου κίνηση παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του campaign και μπορούμε να πούμε πως το Heroes IV κατάφερε να μας κάνει να «κολλήσουμε». Τα γραφικά του τίτλου κρίνονται πολύ καλά για την κατηγορία του, ενώ ο σχεδιασμός των τεράστιων χαρτών είναι άρτιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα