ICO & The Shadow of the Colossus – Game Report

Δύο κορυφαίοι τίτλοι της Sony, σε HD επανεκτέλεση.

Δύο τίτλοι-σταθμοί από την εποχή που το PlayStation χρησιμοποιούσε τα συμβατικά DVD ως αποθηκευτικά μέσα, το Ico και το Shadow of the Colossus επανακυκλοφορούν εννέα και έξι χρόνια αντίστοιχα μετά την αρχική τους κυκλοφορία, σε

ένα εντυπωσιακό HD remake, δίνοντας την ευκαιρία στους κατόχους PlayStation 3 να πιάσουν στα χέρια τους δύο από τα πιο λαμπρά δείγματα της πρόσφατης ιστορίας του gaming.

 

ICO

Το Ico είδε το φως της ευρωπαϊκής αγοράς το 2002 (ένα χρόνο μετά την ιαπωνική του κυκλοφορία) και φιλοξενήθηκε στο ένδοξο PlayStation 2, ενώ χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια προγραμματισμού για την διάθεσή του στο αγοραστικό κοινό. Το παιχνίδι αφηγείται την ιστορία του Ico, ενός αγοριού που είχε την ατυχία να γεννηθεί με κέρατα, με συνέπεια μένει απομονωμένο σ’ ένα εγκαταλειμμένο κάστρο εξαιτίας των κοινωνικών προλήψεων. Εκεί, θα συναντήσει την Yorda, την κόρη της σατανικής βασίλισσας του κάστρου, και μαζί θα ξεκινήσουν μία περιπέτεια με στόχο να αποκτήσουν την ελευθερία τους. Το gameplay αποτελεί ένα μείγμα στοιχείων εξερεύνησης και επίλυσης γρίφων, χωρίς να λείπουν και κάποιοι στοιχειώδεις μηχανισμοί μάχης τους οποίους θα κληθείς να χρησιμοποιήσεις προκειμένου να προστατέψεις την Yorda από τα σκοτεινά πλάσματα του κάστρου. Στο σύνολό του, ο τίτλος διέπεται από μία ατμόσφαιρα που θα μαγέψει τον παίκτη.

 

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥ…

Αν και διάδοχος του Ico, το Shadow of the Colossus στέκεται επάξια ως αυτόνομη κυκλοφορία, καθώς ο συνδετικός κρίκος με τον προκάτοχό του αποκαλύπτεται μονάχα κατά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Η ιστορία του παιχνιδιού αναθέτει στον παίκτη τον έλεγχο του Wander, ενός νεαρού άντρα ο οποίος καλείται να έρθει αντιμέτωπος με δεκαέξι κολοσσιαία πλάσματα, προκειμένου να επαναφέρει ένα κορίτσι στη ζωή . Όπως θα αντιληφθείς από τα πρώτα λεπτά παιχνιδιού, ο εντοπισμός καθενός από τους Κολοσσούς αποδεικνύεται πιο δύσκολη υπόθεση απ ‘ότι αρχικά φαντάζει. Σύμμαχός σου σε αυτήν την δύσκολη αποστολή είναι ο Agro, το έμπιστο άλογο του Wander, χωρίς την βοήθεια του οποίου, η εξερεύνηση των ατελείωτων πεδιάδων θα ήταν εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία. Η δράση του παιχνιδιού κορυφώνεται κατά την συνάντησή σου με κάποιον από τους Κολοσσούς, όπου θα πρέπει να επιστρατεύσεις όλη την εφευρετικότητά σου, έτσι ώστε να εντοπίσεις το αδύνατο σημείο καθενός από αυτούς και να στεφθείς νικητής. Εν κατακλείδι, το Shadow of the Colossus είναι ένας τίτλος με βάθος, που θα ανταμείψει όποιον αφιερώσει τον απαιτούμενο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα