H LG και η Intel υπογράφουν στρατηγική συνεργασία για την τεχνολογία Intel Wireless Display (WiDi)

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στην αξιοποίηση του Intel WiDi για τη βελτιστοποίηση της πρόσβασης στο περιεχόμενο μέσω των CINEMA 3D τηλεοράσεων.

Δελτίο Τύπου

H LG Electronics προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την Intel, για την υιοθέτηση και από κοινού προώθηση της νέας τεχνολογίας Intel

Wireless Display (WiDi). Η τεχνολογία Intel WiDi πρόκειται να ενσωματωθεί στις τηλεοράσεις LG CINEMA 3D Smart TV που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τον επόμενο χρόνο. To Intel WiDi, αφορά σε ένα περιβάλλον χρήσης ασύρματης σύνδεσης, που επιτρέπει την άμεση παρακολούθηση περιεχομένου υψηλής ανάλυσης, -το οποίο βρίσκεται αποθηκευμένο σε notebooks και άλλες εξωτερικές φορητές συσκευές-, στη μεγάλη οθόνη τηλεοράσεων, προβολέων ή οθονών Η/Υ.

«Μέσα από αυτή τη στρατηγική συνεργασία, οι χρήστες των τηλεοράσεων LG CINEMA 3D Smart TV, θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε μία ευρύτερη γκάμα περιεχομένου με πολύ πιο εύκολο τρόπο», δήλωσε ο κ. Seog-ho Ro, Senior Vice President, TV Business Unit της LG Home Entertainment Company. «H τεχνολογία Intel WiDi, αποτελεί ένα από τα αρκετά νέα χαρακτηριστικά, που ενισχύει την ευκολία χρήσης των LG CINEMA 3D Smart TVs, διαφοροποιώντας περαιτέρω τα προϊόντα μας από τον ανταγωνισμό».

«Η Intel προγραμματίζει την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Intel WiDi σε μία πληθώρα συσκευών, με σκοπό να παρέχει στους καταναλωτές μια απρόσκοπτη και βελτιωμένη εμπειρία χρήσης», δήλωσε ο κ. Hee-Sung Lee, Country Manager της Intel Korea και πρόσθεσε: «Μέσω της συνεργασίας μας με την LG Electronics, οι χρήστες των τηλεοράσεων LG CINEMA 3D Smart TV, θα επωφελούνται από την τεχνολογία Intel WiDi, χωρίς να απαιτείται η αγορά κάποιου πρόσθετου εξωτερικού adapter».

H τεχνολογία Intel WiDi όχι μόνο επιτρέπει την κοινή χρήση του αποθηκευμένου περιεχομένου, αλλά και τη μεταφορά στις τηλεοράσεις CINEMA 3D Smart TV, τους προβολείς και τις οθόνες Η/Υ, μίας πλούσιας γκάμας online περιεχομένου –όπως βίντεο από το YouTube και streaming εκπομπές από ιστοσελίδες ζωντανής μετάδοσης-, που είναι προσβάσιμο μέσα από notebooks και άλλες φορητές συσκευές. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο περιεχόμενο μέσα στην εντυπωσιακή και υψηλής ανάλυσης οθόνη CINEMA 3D.

Όπως συμβαίνει με τα πρότυπα ενσύρματης σύνδεσης, όπως τα καλώδια HDMI και USB, έτσι και η τεχνολογία Intel WiDi δεν απαιτεί την ύπαρξη ενεργής ασύρματης σύνδεσης στο Internet ή σύνδεση WiFi, για τη μεταφορά περιεχομένου μεταξύ φορητών συσκευών και τηλεοράσεων CINEMA 3D Smart TV. Αντιθέτως, η τεχνολογία WiDi διασφαλίζει την απευθείας σύνδεση μεταξύ των WiFi chips, που είναι ενσωματωμένα στις φορητές συσκευές και τις τηλεοράσεις CINEMA 3D Smart ΤV.

Επιπλέον, το Intel WiDi δε δεσμεύει τη συσκευή κατά τη διάρκεια ανταλλαγής περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο. Οι χρήστες δηλαδή, έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν και άλλες εφαρμογές στους φορητούς υπολογιστές και στα tablet PCs, ενώ παράλληλα κάνουν stream το περιεχόμενο σε μία CINEMA 3D Smart TV, έναν προβολέα ή οθόνη

Keywords
Τυχαία Θέματα