H Google εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς του WhatsApp;

14:11 8/4/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Φήμες θέλουν το τίμημα στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Τη δημοφιλέστατη messaging υπηρεσία WhatsApp φαίνεται πως θέλει η Google κάτω απ’ την ομπρέλα της. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται σε άρθρο του το DigitalTrends. Μάλιστα η απόκτησή του θα μπορούσε να στοιχίσει στην Google έως και ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ωστόσο η εταιρεία

δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε.

Το σενάριο πάντως δεν ακούγεται απίθανο, με δεδομένο πως η Google φημολογείται πως αναπτύσσει το δικό της «Babel» messenger. Η απόκτηση του WhatsApp θα της έδινε μια υπηρεσία με τεράστια επιτυχία σε όλες τις πλατφόρμες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η το καλοκαίρι του 2012, η Google είχε εξαγοράσει δύο εξαιρετικά δημοφιλείς mobile εφαρμογές: το Sparrow και το QuickOffice.

Αυτή τη στιγμή, το WhatsApp είναι διαθέσιμο για Android, iOS, BlackBerry OS, BlackBerry 10, Windows Phone, Series 40 και Symbian συσκευές. Δημιουργήθηκε το 2009 από τους Brian Acton και Jan Koum, που νωρίτερα εργάζονταν στην Yahoo!. Το 2011, το WhatsApp αποκάλυψε ότι οι χρήστες του έστελναν ένα δισεκατομμύριο μηνύματα σε καθημερινή βάση. Ένας αριθμός που την πρωτοχρονιά του 2012 εκτοξεύθηκε στα 18 δισεκατομμύρια μηνύματα μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε για εξαγορά του WhatsApp από την Google. Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του TechCrunch, τόσο η Google όσο και το Facebook ενδιαφέρονταν για την απόκτησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα