Grand Theft Auto V – Must Play Οκτωβρίου ‘13

Η «αγία» τριάδα.

Ενώ διανύουμε μια μεταβατική gaming περίοδο, περιμένοντας την αλλαγή φρουράς από τα επερχόμενα PS4 και Xbox One, και εκεί που λέγαμε ότι πλέον τα είδαμε και τα παίξαμε όλα για φέτος, έρχεται η Rockstar χαλαρή και άνετη όπως πάντα, για να μας παρουσιάσει το Grand Theft Auto V για PS3 και Xbox 360.

Όχι τίποτα σπουδαίο δηλαδή, απλά την πιο ακριβή παραγωγή όλων των εποχών που κόστισε 265 εκατομμύρια δολάρια, ενώ απέφερε στα ταμεία της εταιρείας περί το 1 δισεκατομμύριο τις τρείς πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του!

LIKE A BOSS

Η Rockstar αν μη τι άλλο, ξέρει τι κάνει και μάλιστα πολύ καλά. Είναι λες και λειτουργεί ανεξάρτητα από οτιδήποτε και οποιονδήποτε άλλο στην βιομηχανία του gaming, όντας πλήρως αφοσιωμένη στο κοινό της, δημιουργώντας τεράστιους κόσμους και θέτοντας νέα standards με κάθε της παραγωγή. Στο GTA V τα παραπάνω ισχύουν στο μέγιστο βαθμό, αφού ο χάρτης του παιχνιδιού και το περιεχόμενου του, πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο –και πλέον ο πήχης για τα open world/sandbox games έχει φτάσει στα σύννεφα! Στο νέο GTA, η μεγαλύτερη διαφοροποίηση με τα προηγούμενα βρίσκεται στο γεγονός ότι χειρίζεσαι τρείς χαρακτήρες, ο καθένας με την δική του προσωπικότητα και με ξεχωριστές ικανότητες, ενώ το setting είναι το πολυαγαπημένο Los Santos (η εκδοχή της Rockstar για το Los Angeles), θυμίζοντάς μας τις ανέμελες μέρες του San Andreas, αυτή τη φορά όμως, με μεγαλύτερη πιστότητα και λεπτομέρεια από ποτέ, ενώ η ίδια η πόλη αποτελεί ένα μικρό ποσοστό του χάρτη, με τεράστιες επιπλέον εκτάσεις όπως βουνά, επαρχίες ακόμα και βυθό προς εξερεύνηση !

ΤΡΙΟ ΣΤΟΥΤΖΕΣ

Οι τρείς πρωταγωνιστές του GTA V, συμμετέχουν σε μία ξεκαρδιστική, διεστραμμένη ιστορία που περιφέρεται γύρω από τον δυτικό τρόπο ζωής, διακωμωδώντας όπως πάντα τις πιο ιδιαίτερες πτυχές της αμερικανικής καθημερινότητας. Ο Franklin, είναι ο κλασικός έγχρωμος συμμορίτης που αναζητά μεγαλύτερες ευκαιρίες, τις οποίες θα βρει στο πρόσωπο του Michael, ενός πρώην ληστή τραπεζών, ο οποίος προσπαθεί να ξαναμπεί στο «παιχνίδι» για να ξεφύγει από την ρουτίνα της κανονικής ζωής. Το τρίο κλείνει με τον Trevor, έναν θεόμουρλο πρώην συνεργάτη του Michael, o οποίος κλέβει την παράσταση με την εντελώς διεστραμμένη και σχιζοφρενική παρουσία του. Ενώ φυσικά ο κορμός της ιστορίας ανακατεύει και τους τρείς σε μια σειρά από εντυπωσιακές ληστείες, οι διάφορες μικρο-ιστορίες και υποαποστολές του GTA V είναι τόσες πολλές, που σε βυθίζουν στον κόσμο του για αμέτρητες… μέρες! Έχεις τόσα πολλά πράγματα να κάνεις εκτός αποστολών (γκολφ, τένις, παραπέντε, καταδύσεις, darts, racing…) που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βαρεθείς, και όταν αυτό συμβεί, μπορείς μονομιάς να μεταφερθείς σε έναν από τους άλλους δύο χαρακτήρες ξεκινώντας μια νέα περιπέτεια στην άλλη άκρη του χάρτη, η απλώς να συνεχίσεις την κεντρική ιστορία. Η εναλλαγή των χαρακτήρων αποκτά και «tactical» σημασία εν μέσω των αποστολών, π.χ. για sniper βολές ή για το στήσιμο ενέδρας.

H NEXT GEN …ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Η απόδοση του κόσμου στο GTA V, είναι όπως πάντα σε υψηλότατα επίπεδα. Οι γνωστές «παροχές», δηλ. οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι τηλεοπτικές εκπομπές, οι τυχαίες ατάκες από τους περαστικούς και τα αναπάντεχα events τη μέση του πουθενά, είναι όλα εδώ, αυξημένα σε ποιότητα και σε ποσότητα. Πραγματικά περιέχονται ατελείωτες ώρες διασκέδασης, τόσες πολλές, που προλαβαίνεις άνετα την επόμενη γενιά παιχνιδομηχανών χωρίς άγχος. Είναι μάλιστα άξιο απορίας το πώς κατάφεραν να χωρέσουν όλο αυτό το υλικό και έναν κόσμο τόσο πυκνό που σίγουρα θα τον ζηλέψουν όλοι οι developers των open-world παιχνιδιών, σε τίτλο που τρέχει σε hardware επταετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα