Final Fantasy XIII-2 – Must Play Φεβρουαρίου ‘12

18:47 3/2/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Το Final Fantasy XIII όπως θα έπρεπε να ήταν;

Final Fantasy: το ορόσημο των ιαπωνικών RPGs (ή JRPGs όπως τα αποκαλούν), με φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο. Η δέκατη τρίτη στη σειρά έκδοση του Final Fantasy (FF από εδώ και στο εξής) που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του ’10, είχε διχάσει αρκετά τους παίκτες. Ήταν η πρώτη πραγματικά next-gen υλοποίηση του FF, συνεπώς τα γραφικά ήταν φανταστικά σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους της σειράς, όμως δεν ίσχυσε το ίδιο και για το gameplay, το οποίο ήταν ρηχό, γραμμικό και περισσότερο κινηματογραφικό από ότι θα έπρεπε, κάνοντας τους οπαδούς των FF

να αναπολούν τις «παλιές καλές εποχές». Η Square Enix φάνηκε πως πήρε στα σοβαρά τα όσα της «έψαλλαν» στα διάφορα φόρουμ και sites και αποφάσισε να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα, σε ένα sequel που φιλοδοξεί να αποκαταστήσει την φήμη της σειράς.

 

ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ

Είναι γνωστό πως στα FF, κυρίαρχο ρόλο παίζει η ιστορία και τα συναισθήματα που θα βιώσει ο παίκτης κατά την αφήγησή της. Στον προηγούμενο τίτλο, η ιστορία είχε ως κύριο άξονα της την Lightning και την μάχη που θα έδινε αυτή κόντρα στη μοίρα για να σώσει την αδελφή της, Serah. Στο ΧΙΙΙ-2, οι ρόλοι αντιστρέφονται και η πλέον εξαφανισμένη Lightning, αναζητείται από την Serah και έναν μυστηριώδη τύπο ονόματι Noel. Όσοι έχετε παίξει το προηγούμενο παιχνίδι θα βρεθείτε σε γνωστά λημέρια, ενώ σε όσους ασχολούνται για πρώτη φορά, δίνεται η δυνατότητα ανάγνωσης της ιστορίας του ΧΙΙΙ σε κεφάλαια. Σε γενικές γραμμές η ιστορία είναι καλή, δίνεται όμως η αίσθηση ότι σε κάποια σημεία της, ιδίως προς το τέλος του παιχνιδιού, τα πράγματα έγιναν βιαστικά.

 

GAMEPLAY ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

Εκτός από το σενάριο, σε ένα FF περιμένουμε και πολλές μάχες, και ευτυχώς εισακούστηκαν όλες οι κριτικές, έτσι ώστε να έχουμε ένα αξιόλογο σύστημα. Πλέον αν χάσεις τον Party Leader δεν τελειώνει η μάχη, ενώ μπορείς γενικά να τον αλλάξεις και κατά την διάρκεια της. Προστέθηκαν επίσης Quick time events, στα οποία θα πρέπει να πατήσεις γρήγορα το Χ (Α) ή κάποιο άλλο πλήκτρο, χωρίς όμως ευτυχώς να χάσεις τη μάχη αν αποτύχεις σε αυτά. Το Paradigm Tuning, σε βοηθά να ελέγξεις καλύτερα τη συμπεριφορά της ομάδας σου, ρυθμίζοντας το στιλ της επίθεσης (Normal, Wide, Cross), ενώ πολύτιμη βοήθεια στις μάχες δίνει και το τέρας-σύμμαχος που μπορείς να έχεις και να το αναβαθμίζεις , εφόσον το «συλλάβεις» σε κάποια μάχη.

Το ΧΙΙΙ-2 είναι περισσότερο «ανοικτό» και οι στενοί διάδρομοι του προηγούμενου τίτλου αποτελούν παρελθόν, δίνοντας τη θέση τους σε μεγαλύτερες τοποθεσίες, με ομιλούντες χαρακτήρες που σου παρέχουν αρκετά side-quests για να ολοκληρώσεις. Για την μετάβαση στις τοποθεσίες, χρησιμοποιείται ο χάρτης Historia Crux, μέσω του οποίου τηλεμεταφέρεσαι, και για πρώτη φορά σε ένα FF, μπορείς να κάνεις save την πορεία σου όποτε και όπου θέλεις!

Το ξεκλείδωμα των νέων περιοχών, γίνεται με την απόκτηση των artefacts που θα βρίσκεις διάσπαρτα (σε όχι και τόσο προφανή σημεία), ενώ με τα Fragments, τα οπο

Keywords
Τυχαία Θέματα