Dead Space 3 – Game Report

Απόλυτος τρόμος… για δύο!

Ο τρόμος στο διάστημα έχει γίνει συνώνυμος με τη σειρά Dead Space. To εκρηκτικό μίγμα survival horror και shooter τρίτου προσώπου, χάρισε στους gamers την απόλυτη αίσθηση τρόμου, ικανοποιώντας τον δημιουργό της σειράς Glen Schofield, o oποίος είχε δηλώσει ότι με το Dead Space στόχευαν «στο πιο τρομακτικό παιχνίδι που θα μπορούσε να φτιαχτεί». Η σειρά τοποθετείται στον 26ο αιώνα, στο μακρινό

διάστημα, με πρωταγωνιστή τον Isaac Clarke, ένα μηχανικό που βρίσκεται αντιμέτωπος με τους Necromorphs, και με την παράνοια που τον δυναστεύει.

JUST THE TWO OF US

Το Dead Space 3, εισάγει μια σημαντική καινοτομία στο gameplay, αφού δίνει τη δυνατότητα σε δύο παίκτες να παίξουν την campaign. Και, ενώ αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, μιας και μπορείς να παίξεις την παραδοσιακή single player campaign, η προσθήκη του δεύτερου χαρακτήρα, του John Carver, συντελεί στη δημιουργία μιας πλουσιότερης εμπειρίας, σε ότι αφορά στην ιστορία αλλά και στο gameplay. Ο Carver είναι καθαρόαιμος «κομάντο» του διαστήματος –σκληροπυρηνικός και βαριά οπλισμένος– και αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα του Isaac στις μάχες απέναντι στους Necromorphs. Ταξιδεύοντας μαζί με την Ellie Langford, οι τρεις τους ανακαλύπτουν τον Tau Volantis , έναν παγωμένο πλανήτη όπου κρύβεται η πηγή των Markers, δημιουργών των Necromorphs. Το σκάφος τους διαλύεται κατά την είσοδο στον πλανήτη, η Ellie χάνεται, και ξεκινούν έτσι την αναζήτησή της μαζί με τα ίχνη των Markers.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

Οι προσθήκες δεν σταματούν στο co-op. Ο Isaac πλέον καλύπτεται, και μάλιστα μόνος του όποτε το θεωρεί εφικτό, προσαρμόζοντας την θέση του, ενώ μπορεί πλέον να αποφύγει τα πυρά. Η στολή RIG επιστρέφει με περισσότερες δυνατότητες, ενώ υπάρχει και ένα weapons bench, όπου μπορείς να φτιάξεις όπλα από τα εξαρτήματα που μαζεύεις. Η ουσιαστική αλλαγή είναι η αίσθηση του παιχνιδιού κατά τη διάρκεια του co-op, αφού οι παίκτες θα πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να προστατεύουν ο ένας τον άλλο. Σε συνδυασμό με τους νέους, ανθρώπινους εχθρούς, οι μάχες περνούν σε άλλη διάσταση –και κατά κάποιο τρόπο διαφοροποιούνται από τα προηγούμενα παιχνίδια, διατηρώντας όμως τα βασικά χαρακτηριστικά τους, όπως τις ξαφνικές επιθέσεις από Necromorphs μέσα σε στενά και κλειστοφοβικά περάσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα