BlackBerry Q5: ένα smartphone για τις αναδυόμενες αγορές

Άγνωστη παραμένει προς το παρόν η τιμή της συσκευής.

Ένα smartphone πιο προσιτό από τα BlackBerry Q10 και Z10 ανακοίνωσε ο Thorsten Heins στην εκδήλωση BlackBerry Live που έλαβε χώρα πριν λίγα εικοσιτετράωρα στο Orlando. Ο λόγος, για το BlackBerry Q5, που από πλευράς τεχνικών

χαρακτηριστικών προσφέρει πάνω-κάτω ότι και το BlackBerry Q10.

Για να εξηγούμαστε: οθόνη αφής 3,1 ιντσών με ανάλυση 720x720 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon στα 1.2GHz, 2GB RAM, κάμερες 5 megapixel στην πίσω πλευρά και 2 megapixel στην πρόσοψη, 8GB αποθηκευτικό χώρο (με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD) και μπαταρία 2.100mAh.

Η εξοικονόμηση στο κόστος κατασκευής λοιπόν προκύπτει από τα ελαφρώς υποδεέστερα specs (η Super AMOLED δίνει τη θέση της σε LCD, η κάμερα είναι χαμηλότερης ανάλυσης, η εσωτερική μνήμη μικρότερη κ.λπ.) και, κυρίως, από τα πιο οικονομικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του –κοινώς, δεν θα δεις τίποτα άλλο πέρα από πλαστικό.

Το λανσάρισμα του BlackBerry Q5 αναμένεται να ξεκινήσει σε Ευρώπη, Μέση Ανατολική, Λατινική Αμερική, Αφρική και Ασία από τον Ιούλιο και σίγουρα θα αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα πρόταση σε όσους αναζητούν smartphone με QWERTY πληκτρολόγιο –αρκεί βέβαια η (άγνωστη προς το παρόν) τιμή του να είναι όντως χαμηλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα