Android 4.2: τα νέα χαρακτηριστικά

Λίγες αλλά σημαντικές βελτιώσεις στο λειτουργικό της Google.

Όπως πάντα, τα νέα προϊόντα φέρνουν μαζί τους και μια νέα έκδοση του Android –ακόμα κι αν οι βελτιώσεις είναι λίγες, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται αλλαγή του ονόματός του. Το Android 4.2 λοιπόν θα συνεχίσει να ονομάζεται

Jelly Bean και στις παρακάτω γραμμές μπορείς να διαβάσεις συνοπτικά ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά του. Να σημειώσουμε ότι η διάθεσή του στην οικογένεια Nexus αναμένεται να ξεκινήσει στις 13 Νοεμβρίου.

 

Υποστήριξη πολλαπλών λογαριασμών (μόνο για tablets). Αν σε ένα ζευγάρι ή σε μια οικογένεια χρησιμοποιούν το ίδιο tablet 2 ή και περισσότερα άτομα, το Android 4.2 παρέχει πλέον τη δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών λογαριασμών για τον κάθε χρήστη. Αφότου ο εκάστοτε χρήστης κάνει log-in με τα στοιχεία του, θα βλέπει στο tablet τις δικές του αρχικές οθόνες, το δικό του background και τις δικές του εφαρμογές και widgets.

Γρήγορες ρυθμίσεις. Μέσα απ’ το dropdown μενού των ειδοποιήσεων, οι χρήστες μπορούν τώρα να έχουν άμεση πρόσβαση σε βασικές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του Wi-Fi, η αυξομείωση της φωτεινότητας της οθόνης κ.λπ., που τα skins των κατασκευαστών όπως το TouchWiz και το HTC Sense προσφέρουν εδώ και αρκετό καιρό.

Photo Sphere. Το νέο Android δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να τραβήξουν «σφαιρικές φωτογραφίες» -δηλαδή κάτι σαν τις πανοραμικές αλλά με τη δυνατότητα να αιχμαλωτίζεις το τοπίο σε όλες τις κατευθύνσεις: αριστερά, δεξιά, πάνω και κάτω. Το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει λίγο Street View.

Εισαγωγή κειμένου τύπου Swype. Αντί να πληκτρολογείς, μπορείς να σύρεις το δάχτυλό σου πάνω απ’ τα γράμματα που σχηματίζουν την κάθε λέξη.

Υποστήριξη widgets στην οθόνη κλειδώματος.

Βελτιώσεις στο Google Now.

Keywords
Τυχαία Θέματα