Υπουργός του Βελγίου παραιτήθηκε γιατί, ενώ γνώριζε, δεν μίλησε για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο Βρυξελλών

ΚΟΣΜΟΣ

Η υπουργός Μεταφορών του Βελγίου υπέβαλε την παραίτησή της καθώς όπως αποδείχτηκε γνώριζε τα κενά στην ασφάλεια του αεροδρομίου των Βρυξελλών, πολλούς μήνες πριν τις βομβιστικές επιθέσεις, αλλά το απέκρυψε, ακόμα και από τον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός, ο Σαρλς Μισέλ δήλωσε ότι μετά από συζήτηση με την υπουργό Μεταφορών, Τζακλίν Γκαλάντ, εκείνη υπέβαλε την παραίτηση της και έγινε αποδεκτή.

Ο πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει την Γκαλάντ, η οποία μάλιστα προέρχεται από το δικό του κεντρώο κόμμα στην κυβέρνηση συνασπισμού,

τονίζοντας ότι το γραφείο της δεν γνώριζε την ύπαρξη μιας κρίσιμης εμπιστευτικής έκθεσης που είχε σταλεί πριν από περίπου ένα χρόνο από αρμόδια επιτροπή της ΕΕ.

Όμως το εμπιστευτικό έγγραφο της ΕΕ, το δημοσιοποίησαν δύο βελγικά κόμματα της αντιπολίτευσης, φανερώνοντας την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμιο της χώρας, αλλά και τους πλημμελείς ελέγχους ασφαλείας.

τρομοκρατικές επιθέσειςΒρυξέλλεςμέτρα ασφαλείαςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα