Υπόθεση Σκριπάλ: Η Ρωσία απελαύνει 23 Βρετανούς διπλωμάτες

ΚΟΣΜΟΣ

Την απέλαση 23 Βρετανών διπλωματών αποφάσισε η ρωσική κυβέρνηση ως αντίποινα στην απόφαση του Λονδίνου να απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες για την υπόθεση Σκριπάλ.

Σύμφωνα με το Associated Press, το ρωσικό ΥΠΕΞ απέσυρε την άδεια να ανοίξει η Βρετανία γενικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη, προσθέτοντας ότι κλείνει και το Βρετανικό Συμβούλιο στη Ρωσία και έδωσε μιας εβδομάδας διορία

στους Βρετανούς διπλωμάτες.

Νωρίτερα ο Βρετανός πρεσβευτής στη Μόσχα Λόρι Μπρίστοου είχε κληθεί να παρουσιαστεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα και όπως δήλωσε ο ίδιος μετά την συνάντηση αυτή οι ρωσικές αρχές τον ενημέρωσαν για τα βήματα που θα πάρουν σε απάντηση στο μέτρο που έλαβε η Βρετανία για την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών. Ο Βρετανός πρεσβευτής είχε κληθεί και την περασμένη Τρίτη να παρουσιαστεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, όπως έγινε γνωστό, δηλητηριάστηκαν με νευροπαραλυτικό παράγοντα όσο βρίσκονταν στην Αγγλία. Παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

ΣκριπάλδιπλωμάτεςΡωσίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα