Υπόθεση Ριχάρδου: Την αποφυλάκιση του ζητά η εισαγγελέας

ΕΛΛAΔΑ

Υπέρ της αποφυλάκισης των 8 κατηγορουμένων, οι οποίοι ενεπλάκησαν στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, τάχθηκε με πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο και η εισαγγελέας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική λειτουργός υιοθετεί την διάταξη της ανακρίτριας, με την οποία εγκρίνεται η αποφυλάκιση των 8, μεταξύ των οποίων είναι και ο γνωστός ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος Μυλωνάς, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας των εξελίξεων των τελευταίων ημερών και λόγω του ερειδόμενου νομικού ζητήματος, δεν συντρέχει λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες,

η εισαγγελική αρχή επιμένει στη νομική άποψη ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας στοιχειοθετείται, ωστόσο λόγω της νομικής διάστασης που έχει προκληθεί, κρίνει πως οι 8 πρέπει να αποφυλακιστούν, με περιοριστικούς όρους, μέχρι να λυθεί το βασικό αυτό ζήτημα.

Σημειώνεται ότι το θέμα της στοιχειοθέτησης της κατηγορίας ετέθη αρχικά από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, με αποτέλεσμα η ανακρίτρια να αναζητήσει λύση κατά την διάρκεια των απολογιών των κατηγορουμένων από την ΑΑΔΕ, ενώ ήδη ορισμένοι από αυτούς είχαν προσωρινά κρατηθεί και άλλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

κύκλωμαχρυσόςυπόθεσηΡιχάρδοςαποφυλάκισηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα