ΥΠΕΞ: Συλλυπητήριο μήνυμα για το δυστύχημα με περιηγητικό σκάφος στην Ιαπωνία

«Η Ελλάδα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο δυστύχημα με το περιηγητικό σκάφος στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη μας είναι στους αγνοούμενους, στους τραυματίες και στα σωστικά συνεργεία», προσθέτει. «Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στο λαό και την κυβέρνηση της Ιαπωνίας».

#Greece offers

its condolences to the families who lost loved ones in the sightseeing boat accident in #Hokkaido, #Japan. Αt this difficult time, οur thoughts go out to the missing, the injured & to the rescue crews. We extend our deepest sympathies to the people & Gov’t of Japan pic.twitter.com/IqIoe5SEeY

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) April 24, 2022

Δέκα άνθρωποι επιβεβαιώθηκαν νεκροί την Κυριακή όταν ένα τουριστικό σκάφος με συνολικά 26 επιβάτες και πλήρωμα χάθηκε σε ταραγμένα νερά έξω από ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς στο νησί Χοκάιντο, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή της χώρας.

Αεροσκάφη και πλοία που εστάλησαν από την Ιαπωνική Ακτοφυλακή και τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας συνέχισαν τις προσπάθειες διάσωσης αφού το Kazu I 19 τόνων έχασε την επαφή αφού εξέπεμψε σήμα κινδύνου γύρω στη 1:15 το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Το λιμενικό δεν έφθασε στην περιοχή παρά έπειτα από τρεις ώρες εντατικών ερευνών, οι οποίες συνεχίζονται έκτοτε. Συμμετέχουν η αστυνομία, ο στρατός και αλιείς της περιοχής. Έχουν αναπτυχθεί αεροπορικά μέσα.

Το Kazu I μετέφερε 24 επιβάτες, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και είχε διμελές πλήρωμα. Όλοι φορούσαν σωσίβια, όμως τα νερά στην περιοχή είναι εξαιρετικά κρύα, με τη θερμοκρασία τους να κυμαίνεται μεταξύ των 2 και των 3° Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικές εκλογές: Διαρροή exit poll από το Βέλγιο δίνει νίκη στον Μακρόν

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν- Ζελένσκι – H απομάκρυνση τραυματιών και αμάχων από τη Μαριούπολη στο επίκεντρο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκκληση ΟΗΕ για «άμεση» εκεχειρία στη Μαριούπολη – Συγκλονίζουν παιδιά στο Αζοφστάλ

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΕΞ, Συλλυπητήριο, Ιαπωνία,ypex, syllypitirio, iaponia