Υπερτοπικές μετακινήσεις: Ανακοινώνεται σήμερα ο «οδικός χάρτης» – Τι θα ισχύει για ταξίδια στα νησιά (Video)

Σήμερα αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις σχετικά με τον «οδικό χάρτη» για την περαιτέρω άρση των περιορισμών ενόψει της 15ης Μαΐου που ανοίγει ο τουρισμός.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να μεταφερθεί στις 12.30 βοηθώντας περαιτέρω την λειτουργία της εστίασης, ενώ θα έρθει και η οριστική κατάργηση των sms.

Επίσης, αναμένεται το τέλος του click away και του click

in shop.

Oσον αφορά τις υπερτοπικές μετακινήσεις, όπως πρώτη έγραψε η «Κ», σχεδιάζεται η επίδειξη self test για τα νησιά να είναι υποχρεωτική και να υπάρχει «ισχυρή σύσταση» για τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, με δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Εμμέσως πλην σαφώς το προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, όταν είπε πως οι σημερινές ανακοινώσεις θα εξηγούν «τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι συμπολίτες μας να ταξιδεύουν εντός της Ελλάδας, ειδικά ως προς τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά».

Τέλος αύριο, Πέμπτη, θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις από τον Χάρη Θεοχάρη για το άνοιγμα του τουρισμού.

Οι προϋποθέσεις για τα ταξίδια στα νησιά

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό αναμένεται λοιπόν να επιτραπούν από την Παρασκευή, ενώ οι προϋποθέσεις θα είναι διαφορετικές για τα ταξίδια στην ενδοχώρα και για τα ταξίδια στα νησιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση των ειδικών, για ταξίδια στα νησιά θα απαιτείται είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ κορωνοϊού (μοριακό, rapid ή self test).

Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Κατά τις πρώτες ημέρες τα αρνητικά τεστ θα πιστοποιούνται με έγγραφη δήλωση ενώ στη συνέχεια σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα λειτουργήσει ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Για τη μετακίνηση στην ενδοχώρα θα ισχύει ισχυρή σύσταση, αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια τεστ κορωνοϊού πριν το ταξίδι, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και βεβαιώσεις εμβολιασμού.

Διαβάστε επίσης:

Οι επόμενοι δύσκολοι μήνες για την κυβέρνηση

Τζανάκης: Κάτω από 2.000 κρούσματα μέχρι τις 10 Ιουνίου – Είμαστε σε φάση αποκλιμακώσης

Σκέρτσος: Πανέτοιμη η Ελλάδα για το πράσινο πιστοποιητικό

Keywords
Τυχαία Θέματα