Υπερδιπλάσιο μερίδιο τηλεθέασης η ΕΡΤ3 λόγω ΑΕΚ – Το Mega επικράτησε το ΠΣΚ

Αν κάτι ξεχώρισε εντός του περασμένου Παρασκευοσαββατοκύριακου αυτό ήταν το μερίδιο της ΕΡΤ3 της περασμένης Παρασκευής.

Συνήθως το τρίτο κανάλι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αποσπά μερίδιο περί το 2%. Την περασμένη Παρασκευή το κομμάτι από την πίτα τηλεθέασης είχε υπερδιπλάσιες διαστάσεις.

Το 5,2% η ΕΡΤ3 το οφείλει στην τηλεοπτική κάλυψη των εγκαινίων του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΑΕΚ.

Κατά

τα λοιπά όλα  περίπου αναμενόμενα. Το Mega διατήρησε το προβάδισμα και την διαφορά από τα άλλα κανάλια- μόνον το Σάββατο τα άνοιγμα της ψαλίδας έκλεισε  σημαντικά με υποχώρηση του Mega και άνοδο του Alpha. Και αυτό συνέβη με την απόδοση που είχαν στον Alpha  οι απογευματινοβραδινές εκπομπές.

Σε γενικές γραμμές την πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου αρκετοί ήταν οι σταθμοί που παρουσίασαν κάμψη, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, συγκριτικά με τις αποδόσεις κατά την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου.  Την Κυριακή, όπως και την Παρασκευή η «αποχή» από τα γραμμικά κανάλια προσέγγισε και πάλι το 30%.

Η στροφή δηλαδή σοβαρού αριθμού τηλεθεατών σε συνδρομητικές πλατφόρμες, κανάλια τοπικής (ή) και περιφερειακής εμβέλειας,  θέαση DVD ή άλλων πηγών οικειακής ψυχαγωγίας με άξονα την τηλεόραση σύμφωνα με τα δεδομένα της Nielsen υπολογίζεται στο 27%.

Βελτίωση είχε η ΕΡΤ1 χάρη και στην πρεμιέρα της σειράς «Μια νύχτα του Αυγούστου», σταθερή αξία η Θεία Λειτουργία για την ΕΡΤ2, το καλύτερο της Κυριακής για τον Alpha ήταν το «ΣΚ με τον Μάνεση» με αφορμή το πείραμα με τους τηλεθεατές που δοκίμασε ο παρουσιαστής μια μέρα νωρίτερα.

Για τον Σκάι  η πρεμιέρα του σόου «The Voice» κινήθηκε σε μάλλον υψηλά επίπεδα για το κανάλι (ήταν μετά την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά το δεύτερο σε απόδοση πρόγραμμα του σταθμού), για τα δεδομένα του Open η πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» είχε αποτέλεσμα, όμως και χθες τη μέρα «πήρε» το Μega.

Διαβάστε επίσης:

GNTM 5: H Χατζηπαντελή φεύγει, το ID Catwalk έρχεται – Ποιες θα κερδίσουν τις εντυπώσεις

Φαίη Σκορδά: Κλειδώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο που έδινε για δώρο – «Βγάλτε με, έχω κλειστοφοβία!» φώναζε (Video)

Ελληνικά ΜΜΕ: Επτά στους δέκα πολίτες δεν τα εμπιστεύονται – Ισχυρή πεποίθηση για λογοκρισία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπερδιπλάσιο, ΕΡΤ3, ΑΕΚ –, Mega, ΠΣΚ,yperdiplasio, ert3, aek –, Mega, psk