«Ξινή» θέλει να βγάλει την Προανακριτική στον Μητσοτάκη ο Τσίπρας

Ούτε μία ούτε δύο, 11 αναφορές στη φράση «ειδικά δικαστήρια» έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για την Προανακριτική στη Βουλή.

Προφανώς δεν το έκανε τυχαία. Ουσιαστικά έκανε παραλληλισμό με το «βρώμικο ‘89» και προειδοποίησε, με βάση την ιστορία και για την κατάληξη αυτής της υπόθεσης. Ότι δηλαδή «θα γυρίσει μπούμερανγκ», αναφορά που επαναλήφθηκε τρις. Αρκετές ήταν και οι αναφορές σε «διχασμό»,

«πόλωση», «δίωξη πολιτικών αντιπάλων», «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής», «διχαστικό πρωθυπουργό», «νταβατζήδες», ενώ έκανε αναφορά και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την οικογένεια Μητσοτάκη.

Γενικώς, διαφαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να της την βγάλει ξινή την Προανακριτική της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά και στον Μητσοτάκη, για τον οποίο όπως πολύ καθαρά είπε τον θεωρεί «εμπνευστή και σκηνοθέτη» της ιστορίας αυτής. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο σχεδιασμός της ΝΔ είναι να σύρει μια διαδικασία, στη βάση μια ατεκμηρίωτης πρότασης που θα αφήνει σκιές για έναν πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, για τον Τσίπρα, τον ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ ολόκληρο – δεν πέρασε απαρατήρητη η αμυντική στάση της ΝΔ, βουλευτές της οποίας έλεγαν στην προχθεσινή συζήτηση, ότι δίνεται η ευκαιρία στον υπουργό να καθαρίσει τη θέση του.

Εξ ου και η μάχη που δίνεται είναι να χρεωθεί η ΝΔ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη μια προσπάθεια λάσπης σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων εν όψει πιθανών πρόωρων, κι ακόμη να μείνει με τη ρετσινιά της δύναμης που έσυρε τον αντίπαλό της στα «Ειδικά Δικαστήρια» εκδικούμενη για τα μάτια της διαπλοκής και δη συγκεκριμένου επιχειρηματία, δηλαδή επειδή τόλμησε (ο Παππάς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κλΠ) να βάλει τους καναλάρχες να πληρώσουν για τις δημόσιες συχνότητες….

Keywords
Τυχαία Θέματα