Ξεκινούν στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις με τους θεσμούς - Στην Ευρώπη ο Α.Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινούν σήμερα, στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, οι συζητήσεις με τους θεσμούς για την αποσαφήνιση και εξειδίκευση των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός ξεκινάει σειρά επαφών στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από το Παρίσι, όπου θα συναντηθεί αύριο με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άν. Γκουρία.

Την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας

θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, θα παρευρεθεί σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ όπου θα μιλήσει για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημόσια διοίκηση για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχει και με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο, μετά τις δηκτικές δηλώσεις που είχε κάνει ο Μ. Γλέζος για την κυβερνητική πολιτική.

Στο μεταξύ, κυβερνητικές πηγές διέψευσαν χθες δημοσιεύματα περί εγκατάστασης, από σήμερα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τεχνικών συμβούλων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, τονίζοντας ότι «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Α. ΤσίπραςΟΟΣΑΜάρτιν ΣουλτςΖαν Κλοντ Γιουνκέρμεταρρυθμίσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα