Ξεκινούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου της ΝΔ - Οι πρώτες αντιδράσεις των στελεχών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα από απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Άμεσα πρόκειται να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα, με στόχο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το ταχύτερο δυνατόν, ενώ αναμένεται να τηρηθεί το καταστατικό που προβλέπει εκλογή προέδρου από τη βάση.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης όπως είχαν κάνει γνωστό κύκλοι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και τη δυσαρέσκεια που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό του κόμματος εξέταζε το ενδεχόμενο να "τρέξει" τη διαδικασία εκλογής προέδρου.

Σε ανακοίνωση της η ΝΔ αναφέρει ότι "Μετά από συνεργασία

που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό".

Στο μεταξύ πηγές της Συγγρού σχετικά με τα εσωκομματικά στη ΝΔ τόνιζαν ότι είναι άλλη η διαδικασία εκλογής ηγεσίας και άλλο το συνέδριο. «Η διαδικασία θα ανοίξει χωρίς να ζητηθεί και όλα θα γίνουν στην ώρα τους» σημείωναν, ενώ σε ερώτηση αν ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος απάντησαν: «Θα δούμε». Το συνέδριο για την εκλογή πρόέδρου έχει αποφασιστεί να γίνει τον Μάρτιο του 2016, αλλά δεν αποκλείεται πλέον να διεξαχθεί τους τελευταίους μήνες του έτους.

Πάντως οι ίδιες πηγές προσφέρουν στήριξη στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη τονίζοντας ότι «Προχωρήσαμε σε μια εκλογική διαδικασία που κατάφερε να ενώσει τους πάντες εσωκομματικά. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προχώρησε χωρίς ρήξεις. Δεν άλλαξε τίποτα γιατί η εντολή του δεν ηταν εντολή εκλογών, αλλά εσωκομματικής διαδικασίας για εκλογή αρχηγού. Οι εκλογές προέκυψαν αιφνιδιαστικά και εκείνος προχώρησε με σεβασμό στη λαϊκή βούληση» ανέφεραν σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ κατέληξαν λέγοντας ότι ο κ. Μεϊμαράκης πέτυχε τη μεγαλύτερη συσπείρωση που είχε ποτέ η ΝΔ.

Οι πρώτες αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ

Βορίδης: Ορθή η απόφαση Μεϊμαράκη

Απολύτως ορθή χαρακτήρισε την απόφαση να ανοίξει η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ ο βουλευτής Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ωρα MEGA". Ωστόσο,δεν αποσαφήνισε αν θα είναι ή όχι υποψήφιος.

«Πολύ σωστά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανοίγει αυτή τη διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρισκόταν σε εκρεμμότητα μετά την παραίτηση Σαμαρά. Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος, απάντησε: «Θα το δούμε στην πορεία, δεν είναι κάτι που έχω να πω τώρα».

Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Βορίδης είπε ότι «είναι ένα από τα λαμπρά στελέχη της ΝΔ, έχει παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, έδωσε ένα σπουδαίο αγώνα στις εκλογές και έχει να προσφέρει» προσθέτοντας ότι «αν θα είναι υποψήφιος ή όχι είναι δικό του θέμα».

Κακλαμάνης: Ο Μεϊμαράκης πήρε άριστα σε όλες τις κινήσεις του

Για τις εξελίξεις στο κόμμα του και την απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της ΝΔ, μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο Νικήτας Κακλαμάνης.

«Είχαμε πει ότι απώτερο όριο ήταν ο Μάρτιος. Τώρα επισπεύδονται οι εκλογές. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε. Κι εγώ που μίλησα χθες με τον κ. Μεϊμαράκη, του εισηγήθηκα να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Νομίζω ότι μέσα στην εβδομάδα θα αποφασίσουμε την ακριβή ημερομηνία. Αν είχε γίνει αυτό άμεσα τον Ιανουάριο θα ήταν ακόμα καλύτερα αλλά θα γίνει συντομότερα από τον Μάρτιο».

«Νομίζω σε δύο μήνες θα έχει τελειώσει», είπε ακόμα και όταν ρωτήθηκε για την μάχη Καραμανλικών - Μητσοτακικών είπε ότι αυτό έχει ξεπεραστεί.

Στο ερώτημα πως θα ήθελε τον αρχηγό της ΝΔ είπε:

«Αν γινόταν η πλήρης ανατροπή θα ήταν πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάναμε όμως ανασυγκρότηση. Το σημαντικότερο είναι η ανανέωση του πολιτικού λόγου. Να γίνουν νέες εγγραφές με ανθρώπους της οικονομίας και της αγοράς και της κοινωνίας. Πήρε άριστα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε όλες τις κινήσεις του σε θεσμικό επίπεδο».

Όταν ρωτήθηκε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι δεν θέλει να μπει σε ονοματολογία: «Όταν θα έρθει η ώρα θα τοποθετηθώ καθαρά», κατέληξε.


Ευάγγελος ΜειμαράκηςΝΔεσωκομματικές διεργασίεςεκλογή αρχηγούHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα