Ξεκίνησαν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία - Aναφορές για 27 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 6 παιδιά

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το ρωσικό κοινοβούλιο για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, οι αεροπορικές επιδρομές των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησαν.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι αεροπορικές επιδρομές στοχοθέτησαν στρατιωτικό εξοπλισμό, αποθήκες όπλων και πυρομαχικά.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαίωματα αναφέρει ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 27 άνθρωποι στη Χομς, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε δεκάδες.

Έντονη διαμαρτυρία των ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών

των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της Ουάσινγκτον στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για τα αεροπορικά πλήγματα, κρίνοντας ότι οι επιδρομές αυτές είναι «αντιπαραγωγικές», δήλωσε ανώτερος Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης των δύο ΥΠΕΞ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη ο Κέρι «διαβίβασε το μήνυμα (...) ότι αυτή η ανακοίνωση των Ρώσων αντίκειται στις προσπάθειές τους να αποφευχθεί (σ.σ. ένα στρατιωτικό επεισόδιο ανάμεσα σε αεροσκάφη διαφορετικών χωρών) και είναι αντιπαραγωγική», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας σε μια ομάδα δημοσιογράφων.

Πούτιν: Προσωρινή η εμπλοκή

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι τρομοκράτες στη Συρία είναι η προληπτική δράση, ενώ επισήμανε ότι η στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή θα περιλαμβάνει μόνο τις δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας και θα είναι προσωρινή.

Νωρίτερα, Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters είχε δηλώσει πως οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Ρωσία ξεκίνησε τις επιδρομές στη Συρία και συγκεκριμένα κοντά στη Χομς.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε πως η Μόσχα ειδοποίησε τις ΗΠΑ μία ώρα πριν ξεκινήσει την επιχείρηση.

Ωστόσο, δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των επιδρομών, ούτε το είδος αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν.

έναρξηρωσικέςεπιδρομέςΡωσίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα