Ξεκινάει το νέο κύμα κακοκαιρίας - Πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια την Πέμπτη - Συστάσεις στους πολίτες από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Σε επιφυλακή ο μηχανισμός της Περιφέρειας ΑττικήςΕΛΛAΔΑ

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τις περισσότερες περιοχές της χώρας ξεκινάει από την Πέμπτη σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ενώ η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κάνει συστάσεις στους πολίτες.

Επίσης σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα πιθανά προβλήματα από το νέο

κύμα κακοκαιρίας.

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, έχει αναρτηθεί ενημερωτικό υλικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), παρέχεται άμεση ενημέρωση για τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν, από ΟΤΑ Α’ βαθμού και άλλους φορείς, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής (https://goo.gl/zNV3UH), για τη φιλοξενία και την προστασία των πολιτών, ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει επαρκή ποσότητα άλατος, η οποία είναι αποθηκευμένη σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου για την αντιμετώπιση τυχόν αναγκών που θα παρουσιαστούν στο οδικό δίκτυο ευθύνης της. Στο ίδιο πλαίσιο, τις προσεχείς ώρες θα τεθούν σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, και θα παραμείνουν έτοιμες, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, να συνδράμουν με προσωπικό και μηχανήματα.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη

Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες (κυρίως στις νησιωτικές περιοχές), τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα, οι χιονοπτώσεις από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της βόρειας Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις νότιοι 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από το απόγευμα σε πτώση στα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα, μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια, χιόνια αρχικά στα δυτικά που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά νότιοι 5 με 6 μποφόρ, από τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νοτιά, χιόνια στα ορεινά και από το βράδυ ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Θεσσαλίας.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα βόρεια 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικός βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από τη νύχτα χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βορειοδυτικού 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

καιρόςχιονιάςπτώση θερμοκρασίαςκαταιγίδεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα