Νέα δίωξη στους κατηγορούμενους για εμπρησμούς στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Ενώπιον της 24ης ανακρίτριας, αναμένεται να βρεθούν ξανά σήμερα Παρασκευή, τα δύο φερόμενα ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, τα οποία κατηγορούνται για εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οι κατηγορούμενοι πρόκειται να απολογηθούν εκ νέου, καθώς ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη σε βάρος τους.

Οι δύο άνδρες ηλικίας 38 και 39 ετών σήμερα, αρχικά κατηγορούνταν ότι εμπλέκονται σε δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής,

στην Αθήνα τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2019, ενώ με τη συμπληρωματική δίωξη, στη δικογραφία προστέθηκε και η επίθεση στα γραφεία της οργάνωσης στον Ασπρόπυργο τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους.

Συγκεκριμένα κατηγορούνται για τις ακόλουθες ενέργειες:

Επίθεση σε βάρος γραφείων της οργάνωσης «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», επί της οδού Θεόδωρου Δηλιγιάννη 50, στην Αθήνα, με τοποθέτηση Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού – Εμπρηστικού Μηχανισμού (Α.Ε.Ε.Μ.), ο οποίος εξερράγη περί την 02:34′ ώρα της 01-11-2019 και είχε ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό των ανωτέρω γραφείων. Για την επίθεση δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης.Επίθεση σε βάρος γραφείων της ίδιας οργάνωσης, στη συμβολή των οδών Πινδάρου 14 και Αρχαίου Θεάτρου, στις Αχαρνές Αττικής, με τοποθέτηση Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Εμπρηστικού Μηχανισμού (Α.Ε.Ε.Μ.), ο οποίος εξερράγη περί την 01:50” ώρα της 23-05-2019 και είχε ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό των προαναφερόμενων γραφείων. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση με την ονομασία «Ταξιαρχία Ντουρρούτι».Επίθεση σε βάρος των εγκαταστάσεων της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής της Χρυσής Αυγής, επί της οδού Μετεώρων στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 02:17′ ώρα της 11-02-2019. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση με την ονομασία «Ταξιαρχία Petrit Zifle».

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Ταξιαρχία», η οποία σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές και την ΕΛΑΣ, είχε πανομοιότυπο τρόπο δράσης και μοναδική διαφοροποίηση ως προς το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας της.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν ακόμα τρεις αναλήψεις ευθύνης για επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στις οποίες όμως δεν προκύπτει η εμπλοκή των δύο κατηγορουμένων:

από την «Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας» για την επίθεση σε βάρος κεντρικών γραφείων του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», επί της Λ. Μεσογείων 131, στην Αθήνα Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 09:35′ ώρα της 31-03-2017από την «Ταξιαρχία Σαχζάτ Λούκμαν» για την επίθεση σε βάρος, μελών της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής του ιδίου πολιτικού κόμματος, επί της οδού Μετεώρων στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 18:45′ ώρα της 14-06- 2017και από την «Ταξιαρχία Abd Elsalam», για την επίθεση σε βάρος οχημάτων μέλους της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικών Προαστίων του ιδίου πολιτικού κόμματος, επί της οδού Δωδεκανήσου 120 στην Πετρούπολη Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 04:00′ ώρα της 17-10-2017.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί στις 16 Δεκεμβρίου του 2019 και μετά τις απολογίες τους, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους (τέσσερις φορές τον μήνα), της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και επιπλέον, της υποχρεωτικής καταβολής εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ στον καθένα.

Η υπόθεση βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στο στάδιο της ανάκρισης και αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

«Κιβωτός του Κόσμου»: Καταγγελία και για άγριους ξυλοδαρμούς

Χειροπέδες σε αντιδήμαρχο που έδωσε εντολή να πετάξουν κουτάβια στα σκουπίδια

Όταν τα… UFO εμφανίστηκαν πάνω από το Κολωνάκι (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα