Βρυξέλλες: Θρίλερ με πρωταγωνιστές δύο άνδρες της πολεμικής αεροπορίας που… πέρασε στα ψιλά

Ήταν ένα θρίλερ, που πέρασε στα ψιλά, αλλά εκτυλίχθηκε στην καρδιά των Βρυξελλών, δίπλα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προφανώς η συγκυρία δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Εκεί συνελήφθησαν δύο Βέλγοι, άνδρες της βελγικής πολεμικής αεροπορίας, για κατοχή πυρομαχικών, μετά από ένα σουρεαλιστικό περιστατικό, το οποίο επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εισαγγελικής αρχής των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι συλλήψεις έγιναν δίπλα στο κτήριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής

Επιτροπής, στην Οδό Αρχιμήδη, κοντά στο καφέ Berlaymont, όπου  συχνάζουν αξιωματούχοι της ΕΕ.

«Δύο άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους, ανακρίθηκαν από την αστυνομία και αφέθηκαν ελεύθερα μετά τις καταθέσεις τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε βελγικά Μέσα. Ο εκπρόσωπος δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την «προέλευση των πυρομαχικών» και περιορίστηκε να πει ότι η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί από πού προέρχονται οι σφαίρες που εντοπίστηκαν.

Σύμφωνα με την φλαμανδική εφημερίδα «Het Nieuwsblad«, περίοικοι είδαν τους δυο άνδρες να πυροβολούν στον αέρα από ένα ανοιχτό παράθυρο και κάλεσαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει αεροβόλα όπλα. Όμως στη διάρκεια της έρευνας στο κτήριο, οι αστυνομικοί βρήκαν 200 δεσμίδες με σφαίρες «για ημιαυτόματα όπλα που χρησιμοποιούνται από τους Βέλγους στρατιώτες», σύμφωνα με την «Het Nieuwsblad».

«Ακούσαμε έναν ή δύο ισχυρούς κρότους και αναρωτηθήκαμε τι ήταν», δήλωσε ο Άντζελο Γκαλατάνου, σερβιτόρος στο μπαρ που βρίσκεται δίπλα στο κτήριο όπου έγιναν οι συλλήψεις. Εργαζόταν το περασμένο Σάββατο, αλλά – όπως λέει –  «επειδή υπάρχει θόρυβος στο δρόμο» δεν πάει αλλού το μυαλό και συνέχισε να δουλεύει. Δεν μπορούσε να φανταστεί πως δίπλα του υπήρχε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Δυο άλλοι καταστηματάρχες, είπαν ότι είδαν την κινητοποίηση της αστυνομίας στο δρόμο, αλλά δεν αποκλείστηκε η περιοχή. Έτσι δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία.

Η υπουργός Άμυνας του Βελγίου, Λουντβίν Ντεντοντέρ δήλωσε ότι δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το περιστατικό, καθώς συνεχίζεται η έρευνα τόσο από το υπουργείο Άμυνας, όσο και από τις δικαστικές αρχές.

«Ως υπουργός θα ήθελα να επαναλάβω ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι απολύτως απαράδεκτες στο υπουργείο Άμυνας», δήλωσε η Λουντβίν Ντεντοντέρ, προσθέτοντας ότι «αμέσως ελήφθησαν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα». «Οι υπηρεσίες μας ερευνούν την υπόθεση και το υπουργείο θα επιβάλλει σαφείς και κατάλληλες κυρώσεις», πρόσθεσε.

Ο βελγικός στρατός έχει δεχθεί επικρίσεις τα τελευταία χρόνια για τη συμπεριφορά κάποιων μελών των Ενόπλων Δυνάμεων και για τις διασυνδέσεις τους με ακροδεξιές οργανώσεις. Τον περασμένο χρόνο ένας ακροδεξιός στρατιώτης, ο Γιούργκεν Κόνινγκς, είχε εξαφανιστεί αφού είχε αφαιρέσει όπλα και άφησε μηνύματα με απειλές ότι είχε σκοπό να σκοτώσει γιατρούς και πολιτικούς.

Οι βελγικές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσουν και τελικά τον βρήκαν νεκρό σε ένα δάσος κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σοκαριστική σύγκρουση τρένου με φορτηγό (Video)

Μπαράκ Ομπάμα: Επί δέκα χρόνια δεν τον άντεχε η γυναίκα του

Χάος στα αεροδρόμια των ΗΠΑ: 4.500 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας

Keywords
Τυχαία Θέματα