Βρετανία: Σύσταση για αυξημένη απειλή από τρομοκρατία στην Ελλάδα

Σύσταση για αυξημένη απειλή από τρομοκρατία στην Ελλάδα, περιλαμβάνουν οι νέες οδηγίες για τις συνθήκες που επικρατούν στις διάφορες χώρες που ταξιδεύουν οι Βρετανοί πολίτες, που ανακοινώθηκαν σήμερα από το Foreign Office.

Πρόκειται για μια αναπάντεχη και δυσάρεστη εξέλιξη, ενόψει της πιλοτικής έναρξης της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα που αναμένεται τις

επόμενες εβδομάδες και της κανονικής που θα γίνει στις 14 Μαϊου, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Συγκεκριμένα, στην επικοινωνία του προς τους πολίτες το Foreign Office, αναφέρει για τρομοκρατία:

Στην αναλυτική περιγραφή δε στην ενότητα “Τρομοκρατία”, υπάρχει η ακόλουθη αναφορά: «Υπήρξαν αρκετές επιθέσεις με εκρηκτικά και αυτόματα όπλα εναντίον ελληνικών ιδρυμάτων, εμπορικών κέντρων, τραπεζών, γραφείων μέσων ενημέρωσης, διπλωματικών χώρων και της αστυνομίας”, και καταλήγει αναφέροντας: “Πρέπει να είστε προσεκτικοί αυτή τη στιγμή».

«Όλοι οι Βρετανοί, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα. Για όσους θα έχουν εμβολιαστεί και θα διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό, δεν θα απαιτείται περίοδος καραντίνας ούτε αρνητικό τεστ COVID-19 πριν από την πτήση», είχε αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Βρετανίας, στο ITV News.

Keywords
Τυχαία Θέματα