Βρετανία: Πιλοτική covid-free συναυλία με 5000 νέους χώρις μάσκες και αποστάσεις (Videos)

Χιλιάδες νέοι Βρετανοί, διασκέδασαν χωρίς μάσκες και αποστάσεις σε μουσικό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Λίβερπουλ, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα.

Οι σχεδόν 5000 παραβρέθηκαν στο Sefton Park, με το φεστιβάλ να αποτελεί -μεταξύ άλλων- πιλοτικό event στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης της Βρετανίας για επιστροφή στην κανονικότητα.

The moment it all came back. @blossomsband performing at the Sefton Park Pilot, the UK’s first gig without any Covid restrictions. What

a beautiful thing pic.twitter.com/bnu5JlzVan

Radio X (@RadioX) May 2, 2021

Στη Βρετανία ελπίζουν, πλέον, τα αποτελέσματα της χθεσινής μουσικής συνάντησης να είναι τα επιθυμητά, ώστε να αρχίσουν πάλι να διοργανώνονται παρόμοια φεστιβάλ σε όλη τη χώρα.

Οι παρευρισκόμενοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, ούτε να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Ωστόσο, για την είσοδό τους υποχρεούνταν να επιδείξουν αρνητικό τεστ στο οποίο θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί το πολύ 24 ώρες πριν τη συναυλία.

Επόμενη υποχρέωσή τους είναι να υποβληθούν εκ νέου σε τεστ πέντε μέρες μετά το φεστιβάλ και να στείλουν στους διοργανωτές τα αποτελέσματα.

Η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, αναφερόμενη στο εν λόγω event, το χαρακτήρισε ως μια «αξιοσημείωτη περίπτωση», καθώς οι παρευρισκόμενοι συμμετέχουν σε ένα τέτοιο «μουσικό φεστιβάλ για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο και όλα αυτά χάρη στην επιστήμη».

What a night Sefton Park! That was special. Thank you to everyone involved

@BlossomsBand #SeftonPark #SeftonParkPilot pic.twitter.com/Rci91z3HT9

Festival Republic (@FRfestivals) May 2, 2021

Keywords
Τυχαία Θέματα