Βρετανία: Η ημερομηνία του Brexit θα μπορούσε να μετατεθεί κατά δύο εβδομάδες

ΚΟΣΜΟΣ

Η ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να μετατεθεί κατά δύο εβδομάδες έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στη Βουλή να εγκρίνει νομοθεσία, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, η πιο υψηλόβαθμη πολιτικός που κάνει μια τέτοια πρόταση.

Η Βρετανία αναμένεται να φύγει από την Ένωση στις 29 Μαρτίου, όμως μετά την απόρριψη της συμφωνίας που διαπραγματεύθηκε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, παραμένει ασαφές

το πώς θα φύγει η χώρα από την ΕΕ, με αποτέλεσμα να καθίσταται πιθανή μια έξοδος χωρίς συμφωνία.

Η Βουλή θα ψηφίσει για μια σειρά τροπολογίες την Τρίτη καθώς ο χρόνος αρχίζει να μετρά για την ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας.

"Μπορούμε να περάσουμε τη νομοθεσία και νομίζουμε πως θα το κάνουμε, παρ΄όλ΄αυτά, έχουμε μια πολύ ισχυρή σχέση με τους φίλους και γείτονές μας της ΕΕ και είμαι απολύτως σίγουρη ότι αν χρειαστούμε δυο τρεις επιπλέον εβδομάδες ή κάτι τέτοιο αυτό θα είναι εφικτό", δήλωσε η Άντρεα Λίντσομ στο BBC.

Σχολιάζοντας την άποψη ότι αυτό θα σήμαινε παράταση της διετούς περιόδου διαπραγμάτευσης του Άρθρου 50, η Λίντσομ είπε στο BBC:

"Δεν σημαίνει απαραιτήτως αυτό. Νομίζω ότι θα θέλαμε να το σκεφθούμε προσεκτικά. Αλλά όπως είναι τα πράγματα αισθάνομαι ότι μπορούμε, με την υποστήριξη και των δύο σωμάτων -της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων- με καλή θέληση και αποφασιστικότητα μπορούμε ακόμη να περάσουμε τη νομοθεσία εγκαίρως".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

BrexitΒρετανίαΕυρωπαϊκή ΈνωσηΒουλήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα