Βρετανία: Επικίνδυνη γκάφα, αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία μελών του SAS και άλλων ειδικών δυνάμεων

Σε μια απίστευτη και άκρως επικίνδυνη γκάφα υπέπεσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βρετανίας, καθώς κατά λάθος αποκάλυψαν τα στοιχεία μελών των Ειδικών Δυνάμεών τους, μεταξύ αυτών και στελεχών της διαβόητης Special Air Service, γνωστής με τα αρχικά SAS.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ που επικαλείται το Sputnik, από λάθος διέρρευσε ένα έγγραφο το οποίο περιείχε τις ταυτότητες στελεχών και πρακτόρων

από πολλές μονάδες, κάποιοι εκ των οποίων ήταν τόσο «απόρρητοι» που μέχρι και η κυβέρνηση προσπάθησε να αρνηθεί την ύπαρξή τους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Οι βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ξεκινήσει σχετική έρευνα για να μάθουν πώς το e-mail με τις πληροφορίες αυτές εστάλη, κατά λάθος, σε εκατοντάδες αναρμόδιους αξιωματούχους, με αποτέλεσμα να γίνει γνωστή η ταυτότητα:

Δεκατεσσάρων στρατιωτών της Special Air Service (SAS),

Πέντε μελών του Special Reconnaissance Regiment (SRR)

Τεσσάρων μελών της Special Boat Service

Και 39 Αλεξιπτωτιστών που ανήκουν στο Special Forces Support Group (SFSG)

Το συγκεκριμένο e-mail περιελάμβανε επίσης σαράντα ονόματα στελεχών από εξαιρετικά ευαίσθητους οργανισμούς πληροφοριών και επικοινωνιών, και μάλιστα ανέφερε έναν από τους πράκτορες που ανήκουν στο λεγόμενο E Squadron, το οποίο θεωρείται η πιο μυστική στρατιωτική μονάδα πληροφοριών της Βρετανίας.

«Αυτό δεν θα έπρεπε ποτέ να αποσταλεί ή να μοιραστεί μεταξύ αναρμόδιου προσωπικού που δεν έχει την απαραίτητη διαβάθμιση ασφαλείας, διότι θα μπορούσε πολύ εύκολα να πέσει σε λάθος χέρια. Οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι μοιραίες», ανέφερε πηγή στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ενώ το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι «διερευνάται η διαρροή αυτών των πληροφοριών και θα ήταν ακατάλληλο να σχολιάσουμε περαιτέρω».

Ειδήσεις σήμερα

Κάτι τρέχει στη Γαλλία: Νέα επιστολή στρατιωτικών, την ώρα που η Λεπέν καλπάζει

F-15: Πραγματοποίησε την «φονική βολή» από τη μεγαλύτερη απόσταση στην ιστορία των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ δεν έχουν… αρκετά βομβαρδιστικά!

Keywords
Τυχαία Θέματα