«Βούλιαξαν» τα ελληνικά αεροδρόμια την θερινή περίοδο - Πρωταθλητής Ευρώπης το Ελ. Βενιζέλος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 5,3% στην επιβατική κίνηση των μεγάλων ελληνικών αεροδρομίων κατά τη φετινή θερινή περίοδο καταγράφουν στοιχεία της G4S Ελλάδας για το Ελ. Βενιζέλος και για τα περιφερειακά αεροδρόμια του Ηρακλείου, των Χανίων και της Κω για το πεντάμηνο Μαΐου-Σεπτεμβρίου 2016.

Μάλιστα, η μεγάλη δυναμική στην επιβατική κίνηση ξεκίνησε να αναπτύσσεται από το μέσο της θερινής περιόδου, αφού τους μήνες Μάιο

και Ιούνιο η αύξηση ήταν οριακή.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Αντωνίου, της G4S Αερολιμένων, «από την αύξηση 2,2% του Ιουνίου φτάσαμε στο 7,2% του Ιουλίου όταν και ξεκίνησε να διαμορφώνεται μια αυξητική τάση που συνεχίστηκε και τους επόμενους μήνες. Συνολικά, για όλη τη θερινή περίοδο, καλύτερος μήνας αποδείχθηκε ο Σεπτέμβριος με την αύξηση να φτάνει στο 7,9%».

Αναφορικά με τα αεροδρόμια, τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε το αεροδρόμιο του Ηρακλείου με 11,1% και συνολικά 2.699.213 επιβάτες έναντι 2.417.571 κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Την ίδια τάση ακολούθησε και το αεροδρόμιο των Χανίων που σημείωσε αύξηση 8% ξεπερνώντας μάλιστα το ένα εκατομμύριο επιβάτες. Αντιθέτως, σημαντική πτώση 12,8% παρουσίασε η κίνηση στο αεροδρόμιο της Κω. Τέλος, το «Ελ. Βενιζέλος» συνέχισε και κατά τη θερινή περίοδο την πορεία ανάπτυξής του παρουσιάζοντας αύξηση 5% και φτάνοντας τους 3.479.266 επιβάτες έναντι των 3.314.724 επιβατών του 2015.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Αντωνίου, «και από τα 4 αεροδρόμια διακινήθηκαν περισσότεροι από 8 εκ. επιβάτες με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα ή να παρατηρηθούν φαινόμενα καθυστερήσεων κατά τον έλεγχο».

Με περισσότερους από 2.500 υπαλλήλους σε 35 ελληνικές πόλεις, η G4S είναι o μεγαλύτερος Όμιλος ιδιωτικής ασφάλειας στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στους κλάδους των επανδρωμένων και εποχούμενων υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχων αεροδρομίων και λιμένων και των χρηματαποστολών. Η μητρική, G4S plc, με ετήσιο κύκλο εργασιών 9 δισ. ευρώ, αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο εργοδότη στον κόσμο απασχολώντας πάνω από 620.000 υπαλλήλους σε 120 χώρες.

Πρωταθλητής Ευρώπης το Ελ. Βενιζέλος

Το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» εμφάνισε το 2015 τη μεγαλύτερη αύξηση επιβατών (+19,1%) στην ΕΕ σε σχέση με το 2014.

Με 18 εκατ. επιβάτες καταλαμβάνει την 23η θέση μεταξύ των αεροδρομίων της Ευρώπης. Ο αριθμός των επιβατών είναι περίπου ίδιος με όσους εξυπηρέτησε το αεροδρόμιο του Μιλάνου «Μαλπένσα».

Οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού ήταν 6,4 εκατομμύρια, οι επιβάτες ενδοευρωπαϊκών πτήσεων ήταν 8 εκατομμύρια και οι επιβάτες για πτήσεις εκτός ΕΕ ήταν 3,6 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαΐκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης είναι το «Χίθροου» του Λονδίνου (75 εκατ. επιβάτες), το «Σαρλ Ντε Γκολ» του Παρισιού (65 εκατ.) και το Μάιν της Φρανκφούρτης (60 εκατ.).

Όσον αφορά την Ελλάδα το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας εξυπηρέτησαν το 2015 περίπου 42 εκατομμύρια επιβάτες. Σε σχέση με το 2015 καταγράφεται αύξηση 7,6%. Εξ αυτών περίπου 7,5 εκατομμύρια ήταν οι επιβάτες των πτήσεων εσωτερικού, 27,5 εκατομμύρια οι επιβάτες των πτήσεων εξωτερικού εντός ΕΕ και 7 εκατομμύρια οι επιβάτες των πτήσεων εκτός ΕΕ.

αεροδρόμιααύξηση επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμιαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα