Βουλή: Οι σκέψεις του ΠΑΣΟΚ για την Εξεταστική – Επίθεση μέσω Βενιζέλου ετοιμάζει η κυβέρνηση

Στη Βουλή σήμερα Δευτέρα θα μεταφερθεί η μεγάλη κόντρα Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης για τις παρακολουθήσεις.

Η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει το πρωί για να παρθεί η απόφαση πότε θα γίνει η συζήτηση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων. Παράλληλα στο Προεδρείο της Βουλής θα καθοριστεί η Συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αλλά και η προ ημερησίας συζήτηση. Στο ΠΑΣΟΚ

προσανατολίζονται στο να ζητήσουν από την κυβέρνηση να «εμφανίσει τους υπαίτιους». Όπως έγραφε στο ρεπορτάζ «Το Ποντίκι» (φύλλο 2243), συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη βλέπουν ευκαιρία συσπείρωσης και νέας πολιτικής διαφοροποίησης από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που επαναλαμβάνεται σε όλους τους τόνους από την Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι η υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του (Predator, ΕΥΠ) δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της. Όπως τονίζουν, το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει με θεσμικά μέσα να μάθει όλη την αλήθεια για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση ετοιμάζουν επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας τον… Ευάγγελο Βενιζέλο. Δηλαδή, στις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου Δημήτρη Μάντζου: «Αν για παράδειγμα έρθει η ΚΟ της ΝΔ και μας πει ότι όσο ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας την προηγούμενη περίοδο υπήρχαν αντίστοιχες πρακτικές ή ότι πρέπει να πάμε ακόμη πιο πίσω στην περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς και η ΕΥΠ ήταν υπό την πολιτική εποπτεία του κ. Δένδια και του κ. Κικίλια, και υπάρχουν γι’ αυτό χειροπιαστές αποδείξεις, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε, πάντοτε υπέρ της Δημοκρατίας και της διαφάνειας», θα απαντούν με Βενιζέλο.

Το γεγονός ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρει ότι υπήρξε συγκυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚ ή αλλιώς «κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου» αλλά προτιμά  να κάνει αναφορά μόνο στους «γαλάζιους» Υπουργούς φαίνεται ότι θα είναι η άμυνα και η επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη. Δηλαδή, στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα απαντά με τον… Ευάγγελο Βενιζέλο και πως θα μπορούσαν να βρουν εκεί τις απαντήσεις. Στην ουσία η κυβέρνηση θα έχει και την ευκαιρία να δώσει την απάντηση της στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μετά και τα τελευταία του σχόλια. Υπενθυμίζεται ότι όλη η συζήτηση ξεκίνησε από τις διαρροές που κάνει η κυβέρνηση πως το θέμα των παρακολουθήσεων μπορεί να γίνει ευρύτερο και να ασχοληθεί η εξεταστική επιτροπή της Βουλής με όλη την τελευταία δεκαετία. Δηλαδή 2012 – 2022. 

Διαβάστε επίσης:

Επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού την Δευτέρα στο Κατάρ

Φάμελλος – Πέρκα: «Οι τιμές ρεύματος αποτελούν απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης»

Σταϊκούρας: Μετά από 12 χρόνια, επιστρέφoυμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα

Keywords
Τυχαία Θέματα