Βουλή: Δείτε LIVE την κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για την οικονομία και την πανδημία

Πολιτική

 

Πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει σε ερώτηση του προε΄δρου του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού».

Δείτε LIVE

 

Ο ερωτών πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Τσίπρας καλεί τον Κυρ. Μητσοτάκη «έστω και τώρα, μετά την πρΚ.Μητσοτάκης όταση της Ε.Ε. για το ταμείο ανάκαμψης, να αλλάξει πολιτική και να υιοθετήσει μέτρα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ» και να μην περιμένει την ύφεση .

Από την πλευρά του, κατά τη συζήτηση που είχε την Πέμπτη με τον ιστορικό, Νίαλ Φέργκιουσον στο πλαίσιο του Φορουμ των Δελφών και αναφερόμενος στη διαχείριση της επιδημίας ο τόνισε ότι είχε να επιλέξει ανάμεσα στις οικονομικές συνέπειες, τις οικονομικές επιπτώσεις των επιλογών που θα έκανε, και την προστασία των ανθρώπινων ζωών, όσων κατοικούν στην Ελλάδα, τους Έλληνες αλλά και τους πρόσφυγες, που εξ ορισμού ήταν πιο ευάλωτοι. Επιπλέον -όπως είπε- γνώριζε “ ότι έχουμε ένα τραυματισμένο σύστημα υγείας κι έναν σχετικά ηλικιωμένο πληθυσμό, επομένως δεν είχαμε σπουδαία “ χαρτιά” στην αρχή της πανδημίας. Και αυτό με έπεισε ότι έπρεπε να αντιδράσω νωρίτερα παρά αργότερα”.

ΤσίπραςΜητσοτάκηςΒουλήοικονομίαπανδημίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα