Βουλή: Χαμός και διακοπή στη συζήτηση για την ΠΝΠ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με εκρηκτικό τρόπο «άνοιξε» η συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων των φορέων του δημοσίου στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Με την έναρξη της συζήτησης, ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ ζήτησε τον λόγο για να μιλήσει επί της διαδικασίας πριν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο

οποίος ζητούσε την ίδια στιγμή να μιλήσει και εκείνος επί της διαδικασίας.

Ο Προεδρεύων της Επιτροπής Βαγγέλης Διαμαντοπουλος έδωσε τον λόγο στον Δημήτρη Μάρδα και έφερε την «έκρηξη» του Ανδρέα Λοβέρδου: «Είμαστε εκπρόσωποι του λαού, εσείς τι θέλετε εδώ; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού». Ταυτόχρονα, ακούστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος να λέει «έχει δίκιο ο Πανούσης που λέει ότι δεν καταλαβαίνει πώς σε εκλέγουν βουλευτή». Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε υψηλούς τόνους συνέχισε λέγοντας ότι «ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πως θα δουλέψουμε!» ενώ την ίδια ώρα ο Δημήτρης Μάρδας που είχε ανέβει στο βήμα το μόνο που πρόλαβε να πει ήταν ότι προτείνει «να γίνει μια συνεδρίαση».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φώναζε στον αναπληρωτή υπουργό να καθίσει κάτω και ο εκτελών χρέη προέδρου Βαγγέλης Διαμαντόπουλος σημείωσε: «Αυτό το πράγμα είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί. Να ανακαλέσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά» και διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά προκειμένου να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα.

ΠΝΠΒουλήσυζήτησηταμειακά διαθέσιμα
Keywords
Τυχαία Θέματα